Pankkimaailmasta urheilumaailmaan: Rauma Golfin uusi pomo Joni Ylen sai intohimostaan työn

Joni Ylen työskentelee nykyään Rauma Golfin toimitus- ja toiminnanjohtajana. Hän haluaa muun muassa korostaa urheiluseuran identiteettiä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Vuosi oli 2005, kun Joni Ylen suoritti green cardin, golfin ajokortin. Kauppatieteitä Tampereella opiskellut raumalainen pääsi kurssille koulun kautta ja jäi heti koukkuun.

Golfmailoja Ylen muistaa kyllä pidelleensä joskus pienenä poikana, kun hän kävi katsomassa isänsä svingejä Otanlahdessa.

Sittemmin Ylen ehti harrastaa läpi muun muassa peruspalloilut ennen kuin golfmaila palasi käteen. Haastavuus houkutteli, hän perustelee.

– Ehdottomasti vaikein laji, mitä olen pelannut. Minua kiehtoo, kuinka paljon kehittyminen ja oman tason ylittäminen vaatii. Golfissa voi kehittyä loputtomasti, Ylen toteaa.

Tuskin hän olisi kuitenkaan tuolloin uskonut, että istuu nyt täällä Rauma Golfin klubitalolla ja tienaa leipänsä golfilla. Ei tosin aivan pelaamalla, mutta kehittymällä ja kehittämällä tavallaan.

Ylen, 37, valittiin lokakuun lopussa Rauma Golfin uudeksi toimitus- ja toiminnanjohtajaksi.

Hän siirtyi tehtävään Kalannin Säästöpankin pankinjohtajan paikalta. Intohimo golfiin olikin yksi syy, mikä sai Ylenin vaihtamaan pankkimaailman urheilumaailmaan.

– Ammattiurheilija saa harrastuksesta työn ja tämä on toinen vaihtoehto, tuore golfpomo myhäilee.

Jo aiemmin Golfrauma Oy:n toimitusjohtaja Juhani Suoramaa ja Rauma Golf ry:n toiminnanjohtaja Iida Lampi olivat ilmoittaneet halustaan siirtyä syrjään, joten seura päätti yhdistää tehtävänkuvat.

Rauma Golfissa tapahtui muitakin isoja muutoksia viime viikon syyskokouksessa. Rauma Golf ry:n valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Jouni Raatikaisen, kun pitkään luottamustehtävää hoitanut Juhani Salo jäi sivuun. 

Myös Rauma Golfin hallitukseen tuli muutoksia. Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Jere Jaakkola, Rafael Eerola, Matti Salminen ja Rainer Helkkula.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.