"Panokset ovat hirvittävät"

Kai Suikkanen tietää joukkueensa kokoonpanon keskiviikon HIFK-otteluun, mutta ei kerro sitä vielä tänään.

Sotasuunnitelma on selvä jo nyt, mutta eihän päävalmentaja voi sitä paljastaa.

– Annetaan nyt vastustajan päävalmentajalle (Anttti Törmänen) vähän mietittävää, millä kokoonpanolla tässä mennään, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen kommentoi.

Kärpät kohtaa HIFK:n pudotuspelien 1. kierroksella HIFK:n keskiviikkoiltana Raksilassa. Toinen kohtaaminen on torstaina Helsingissä ja mahdollinen kolmas lauantaina Oulussa. Ottelusarjan voittaja kohtaa puolivälierissä joko Tapparan tai TPS:n.

– Vaikka siirrymme runkosarjasta pudotuspeleihin, samat lainalaisuudet siellä ovat. Laji on sama, peli on sama, mutta totta kai pitää pelata satasella entistä huolellisemmin. Panoksethan ovat ihan hirvittävät, Suikkanen korostaa.

Runkosarjassa Kärppien kannattelivat hyökkäyspäässä Mika Pyörälä, puolustuksessa Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen sekä maalitolppien välissä Jussi Rynnäs.

– Henkinen kovuus on yksi elementti, missä meitä mitataan. Näillä sotaratsuilla sitä varmasti riittää, Suikkanen näkee.

"Olausson tuli elokuussa Ouluun tarkoituksenaan vallata joko ykkös- tai kakkossenterin velvoittava ruutu, mutta selkävaivoista pitkin kautta kärsinyt ruotsalainen ei ole mahtunut kokoonopanoon 4.3. pelatun HIFK-ottelun jälkeen."

Kärppien kokoonpanon suurimmat kysymysmerkit koskevat hyökkäyspäätä. Kaikki ovat terveinä, käytettävissä on 15 kivikovaa hyökkääjää, mutta pelipaikka kokoonpanossa löytyy vain 12:lle, mahdollisesti 13:lle.

Mielenkiintoista on muun muassa se, mahtuuko 28-vuotias ruotsalaishyökkääjä Niklas Olausson edelleenkään kokoonpanoon. Olausson tuli elokuussa Ouluun tarkoituksenaan vallata joko ykkös- tai kakkossenterin velvoittava ruutu, mutta selkävaivoista pitkin kautta kärsinyt ruotsalainen ei ole mahtunut kokoonopanoon 4.3. pelatun HIFK-ottelun jälkeen.

Tuossa 0–2-päättyneessä ottelussa Olausson puolusti laiskasti ja oli molempien takaiskujen aikana jäällä. Runkosarjan otteluista hän oli mukana 26:ssa ja teki niissä 3+15=18 pistettä. Tehotilasto on kohtuullinen +6.