Pasi Saarela suomi omiaan neljän päästetyn maalin päätöserän jälkeen – mukana kurittamassa myös Lukon liigajoukkueen data-analyytikko

Laitilan Jyskeen miehet palasivat jäälle kakkosdivarissa. Chief antoi kyytiä Kupittaalla kolmannessa erässä.

Laitilan Jyske palasi pelikentille miesten kakkosdivarissa melkein kolmen viikon tauon jälkeen.

Jyske kohtasi torstaina Turun Kupittaalla Chiefsin, ja kaksi erää näytti hyvältä. Laitilalaiset johtivat kahdella maalilla ennen päätöserää. Kolmannessa erässä Chiefs kuitenkin iski neljästi. Viimeinen osumista syntyi tyhjään maaliin. Täten loppulukemat kirjattiin turkulaisten hyväksi 5–3 (0–2, 1–1, 4–0).

– Maalivahti pelasi hyvän pelin, mutta kenttäpelaajat eivät auttaneet riittävästi. Kotiinpäin tullessa pitäisi päiden vähän pyöriä ja katsoa niitä takamiehiä kiinni, Jyskeen vastuuvalmentaja Pasi Saarela kertoi kolmannen erän tapahtumista.

Saarela ei piiloutunut pitkän tauon taakse, mutta toivoi, että ensi viikon pelissä joukkue olisi valmiimpi.

– Kaipa ne pojat ymmärtävät, mistä on kysymys.

Jyskettä kuritti kahdella maalillaan muiden muassa Simo Teperi, joka työskentelee myös Rauman Lukon SM-liigajoukkueen data-analyyttikkona. Teperi viimeisteli toisessa erässä Chiefsin avausmaalin ja kolmannessa erässä 3–3-tasoitusmaalin. Teperi on iskenyt tällä kaudella kakkosdivarissa Chiefsin paidassa yhdeksässä ottelussa tehot 5+7=12.

Jyske sai torstain peliin hyviäkin uutisia. Selkävamman takia pitkään sivussa ollut Niclas Kiviö palasi laitilalaisten ykkösketjuun ja teki heti tehot 1+1.

– Kiviö tuo meille myös kokemusta. Meillä on suurin osa pelaajista 2000-luvulla syntyneitä, niin 1998 syntyneenä Kiviö on vähän kokeneempi pelaaja. Sarjassa on paljon kokeneita joukkueita, niin mekin tarvitsemme sitä kokemusta, Saarela sanoi.

Maalinteossa torstaina onnistuivat myös Konsta Kerttula ja Patrik Sarin. Saarelan suitsuttama maalivahti Tommi Yrjänä torjui 35 laukausta.