Pathrik Westerholmin pelikielto toi lisää kokoonpanomurheita Lukolle - liigajoukkue joutui nostamaan A-nuorista apuja lauantain HPK-otteluun

Jonne Tammela ja Pathrik Westerholm eivät juhli yhdessä maaleja HPK:ta vastaan. Kuva: Juha Sinisalo

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Lukon keskushyökkääjän Pathrik Westerholmin väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi.

Kurinpito tutkii perjantaisessa Sport–Lukko-ottelussa tapahtunutta potkaisemista, josta ottelun tuomaristo ei tuominnut rangaistuksia. Päävideotuomari asetti tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Tilanne tapahtui ajassa 26.19, kun Westerholm pelasi jalallaan kiekkoa potkaisemalla ja osui samalla jäässä mahallaan makavaa Sportin maalivahtia luistimellaan kainaloon.

Westerholmin poissaolo tietää lisää kokoonpano-ongelmia Lukolle, joka joutui laittamaan jo Sport-otteluun rivinsä uusiksi

Melkein kaikki hyökkäysketjut ja puolustajaparit menivät taas uusiksi myös lauantain kotiotteluun HPK:ta vastaan. 

Hyökkääjät Linus Nyman ja Vili Sopanen ovat edelleen sivussa. Lukko on kertonut heidän olevan sairaana.

Sen sijaan Ville Petman on toipunut pelikuntoon ja ottaa nelosketjun laidasta paikan, jolla puolustaja Roni Sevänen pelasi perjantaina. 

Pathrik Westerholmin paikan kakkosketjun keskellä ottaa laitahyökkääjä Heikki Liedes. Uutena miehenä kokoonpanoon nousee hyökkääjä Jesse Ruotsi A-nuorista. 

Myös Lukon aloittava maalivahti vaihtuu Oskari Setäsestä Lassi Lehtiseen.

3-2-jatkoaikatappiossa Vaasassa Lukkoa ajoittain pystyssä pitänyt Setänen ei ole ollenkaan kokoonpanossa, vaan kakkosvahdiksi tulee A-nuorista Alex Mäkelä. Lukko kommentoi Twitter-tilillään, että Setänen ei ole pelikuntoinen. 

Lukon A-nuoret puolestaan kertoi uudella Twitter-tilillään, että Mäkelän piti aloittaa lauantain Nuorten SM-liigan kotiottelu JYPiä vastaan. 

Lukko on ottanut liigassa viimeksi kolmen pisteen voiton noin kuukausi ja kahdeksan ottelua sitten, kun Ässät kaatui Raumalla lukemin 4-0. 

Lukon kokoonpano HPK:ta vastaan: 

Maalissa: Lassi Lehtinen (Alex Mäkelä)

1. kenttä: Kristian Pospisil - Justin Danforth - Ponthus Westerholm, Ilkka Heikkinen - Robin Press

2. kenttä: Jonne Tammela - Heikki Liedes - Mikko Petman, Ville Heinola - Lukas Klok

3. kenttä: Toni Koivisto - Tapio Laakso - Eero Elo, David Nemecek - Tarmo Reunanen

4. kenttä: Ville Petman - Eetu Koivistoinen - Jesse Ruotsi