Patrik Laineen laukaus lävähtää Äijänsuolla

Patrik Laine on lupautunut elokuussa Raumalla järjestettävään hyväntekeväisyystapahtumaan. Kuva: Nick Wosika/All Over Press

Patrik Laine on suomalaisen jääkiekon kuumin nimi.

Tamperelainen laukoo toista kauttaan maaleja NHL-joukkue Winnipeg Jetsille. Pohjois-Amerikkaan hän sai ponnistaa Suomen mestarina, nuorten maailmanmestarina, aikuisten MM-kisojen maalikuninkaana ja arvokkaimpana pelaajana.

Hänen laukauksensa on antanut Jetsille tällä kaudella jo 20 maalia. Elokuussa sitä samaa laukausta voi ihailla Äijänsuon jäähallissa.

Patrik Laine on ensimmäisten joukossa ilmoittanut halukkuutensa osallistua Raumalla järjestettävään hyväntekeväisyystapahtumaan, jonka ydin on NHL-miehiä vilisevä näytösottelu.

Viralliselta nimeltään se on Alumni All Star 2018 Rauma. Kyseessä on Liigan Alumnin eli entisten pelaajien yhdistyksen tapahtuma, jollainen järjestettiin viime vuonna Oulussa.

Myös silloin Laine oli paikalla, ja hän sai kirjoittaa lukemattomia nimikirjoituksia ja poseerata kerta toisensa jälkeen yhteiskuvissa fanien kanssa.

Tosin jos mittapuuksi ottaa NHL:n pistepörssin, Laine ei olekaan suomalaisten ykköstähti. Se kunnia kuuluu Colorado Avalanchen Mikko Rantaselle.

Mutta ei hätää. Myös Rantanen on tulossa Äijänsuolle, samoin kuin Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen.

Tapahtumajärjestäjillä on jo koossa terävä kärki, jonka ympärille joukkueet alkavat muodostua.

– Listan tekee äkkiä, mutta lähestyminen onkin pitempi homma. Ei se yksi tai kaksi soittoa ole, luonnehtii tapahtumaa Raumalla järjestävä Raimo Vahanto.

Hän kasaa joukkueita yhdessä Liiga Alumnin toiminnanjohtajan Matti Porvarin kanssa.

Kaksikon tavoitteena on koota tapahtumaan kaksi joukkuetta. Toinen on Länsirannikon Alumni, johon sijoitetaan Lukon, Ässien ja TPS:n entisiä pelaajia.

Länsirannikon vastustaja on Liiga Alumni, jonka paitaan pukeutuu koko muu Suomi.

Liiga Alumin paidassa maaleja mätkii myös Patrik Laine.

Varmuudella mukaan ovat tulossa Esa Tikkanen, Veli-Pekka Ketola, Jari Torkki, Kai Nurminen ja Jari Korpisalo, jotka kaikki ovat jo paketoineet ansiokkaat kiekkouransa.

Yksi tuomareista on takavuosien raumalainen huipputuomari Janne Rautavuori.

Lisää on kuitenkin luvassa.

– Ihailen, miten hienosti tämä homma on otettu vastaan. Hyväntekeväisyys, pelikaverien, lasten ja nuorten auttaminen nähdään tärkeäksi, Vahanto kehuu.

Oulussa järjestetyn tapahtuman tuotosta osa meni lyhentämättömänä Alumnin Tukisäätiön kriisirahastoon, ja sinne ohjataan osa varoista tänäkin vuonna.

Kriisirahaston varoja voidaan käyttää esimerkiksi peliuran jälkeisten päihdeongelmien ratkaisemiseen tai muiden kriisien selvittämiseen.

Pääosa 17. elokuuta järjestettävän tapahtuman tuotosta kohdennetaan myös Alumnin Tukisäätiön rahastoihin eli käytännössä raumalaiseen Gottippäi-rahastoon, Satakunta-rahastoon ja Turku-rahastoon.

Niiden kautta taas tuetaan lasten ja nuorten kiekkoharrastuksia. Tarkoituksena on ehkäistä syrjäytymistä ja helpottaa tilannetta, jos harrastusten kustannukset käyvät liian raskaiksi perheen taloudelle.

– Oli kyseessä sitten jääkiekko, hiihto, yleisurheilu tai mikä tahansa, niin aina joku joutuu lopettamaan tai putoaa pois. Ajatus on, että aina on oksa, johon voi tarttua, Vahanto linjaa.

Lisää aiheesta

Esa Tikkanen junailee Stanley Cup -kannua Raumalle