Pekka Virta katsoi kauden päättymisen hetkellä jo kohti tulevaa: "Ilmapiiri pitää saada muutettua sellaiseksi, että täällä voi menestyä"

Ässien joukkue pääsi juhlimaan puolivälieräpaikkaa Raumalle saapuneiden kannattajiensa eteen. Kuva: Juha Sinisalo

Puolivälieräpaikan varmistuminen rakkaan vihollisen kotiluolassa sai luonnollisesti Porin Ässien kannattajien riemun repeämään. 

Osa Raumalle matkanneista patakannattajista ei tosin tyytynyt vain iloitsemaan oman joukkueensa 2-3-jatkoaikavoitosta, vaan tuli Lukon pukuhuoneen ovelle irvailemaan raumalaisten päävalmentajalle Pekka Virralle. 

Kun järjestysmiehiä ei löytynyt takaamaan valmentajalle rauhaa antaa kommentteja, Virta joutui vetäytymään varaston puolelle vastaamaan toimittajien kysymyksiin. 

- Pelasimme hyvän pelin. Sarjan molemmat pelit olivat sellaisia, että annoimme itsellemme mahdollisuuden voittaa, Virta tiivisti. 

Ailahtelevaisesti viheltäneen tuomarikaksikon Timo Favorinin ja Anssi Salosen esitystä Virta ei yllättäen sen enempää kritisoinut, mutta Lukon kapteeni Arttu Ilomäkeen kohdistunut rike sai valmentajan näkemään punaista. jatkoajalla läpiajoon karkaamassa ollut Ilomäki pysäytettin tylysti, eikä Ässille kuulunut rangaistusta. 

Joukkueensa ylivoiman hän näki ottaneen harppauksen eteenpäin, mutta maalia Lukko ei torstainakaan pystynyt kolmella kahden minuutin yrityksellä tekemään. 

Vaikka kauden viimeisessä pelissä tunnelma Äijänsuolla oli hyvä, koko kauden mittakaavassa Virta koki, että ilmapiiri kaupungissa karkasi negatiiviseksi.

- En syytä ihmisiä siitä, ymmärrän heidän käyttäytymisensä. Ainoa asia miten täällä on joskus mahdollisuus menestyä ja saada se ilmapiiri sellaiseksi, että voi menestyä, on tehdä oikeita päätöksiä tuolla seurassa ja tuoda ne ideat järkevästi ulos.

Virta korosti, että on Lukon tehtävä miettiä strategia, viestiä siitä ja pelata niin, että ihmiset haluasivat seisoa hallilla joukkueen takana. 

- Onko se sitten nuorennusleikkaus vai mitä, mutta ympäristö pitää saada kärsivällisesti tukemaan tätä juttua. Näinhän tästä ei voi tulla mitään onnistumista, jos meitä hävettää tulla kotikentälle ja saamme koko ajan kaupungilla paskaa niskaamme, Virta sanoi.

Vaikka hän joutui jatkamaan puheenvuoroaan suojassa Ässien kannattajien törkyvyöryltä, antoi hän Poriin tunnustustakin.

- Toivon, että saisimme joskus omaan joukkueeseen sen ylpeyden, mitä vastustajalla oli, Virta totesi.