Pekka Virta on palannut Lukon pukukoppiin ja johtaa joukkoja taustalla, vaikka toipuminen on vielä kesken: "Olen ottanut päävastuun"

Pekka Virta on jälleen osa Lukon joukkueen arkea. Kuva: Juha Sinisalo

Koronavirustartunnan saanut Lukon päävalmentaja Pekka Virta on palannut joukkueen arkeen ja pukukoppiin. Virta kertoo Lukon nettisivuilla, että toipuminen on edelleen kesken, mutta on ottanut jo päävastuun joukkueen valmentamisesta.

– JYP-ottelusta (30.3) asti olen ottanut päävastuun ja viime kädessä päätän esimerkiksi kokoonpanoista. Se vaikutti toimivan ja sillä tavalla mennään nyt toistaiseksi, vaikka "Eepi" (Erik Hämäläinen) ja "Kauvo" (Jarkko Kauvosaari) penkin takana seisovatkin ja vastaavat ottelun aikana peluutuksesta, Virta paljastaa.

Virta kertoi aiemmin Facebookissa olleensa koronaviruksen aiheuttaman taudin takia yhteensä 48 päivää hoidettavana Turun yliopistollisessa keskussairaalassa. Teho-osastolla hän oli peräti 27 päivää, mutta kertoi ennen pääsiäistä päässeensä kotihoitoon.

– Vointini paranee koko ajan ja opin päivä päivältä elämään nykyisen voinnin kanssa: missä kohtaa pitää istua alas ja mitä kannattaa milloinkin tehdä, Virta sanoo Lukon haastattelussa.

Niin joukkue kuin päävalmentaja itsekin saavat paluusta energiaa.

– Ollakseni tässä loppukauden mukana, koen, että minun tulee olla päivittäisessä tekemisessä mukana. Välipäivinä olen täällä hallilla käynyt palavereissa ja käymässä keskusteluja yksittäisten pelaajien kanssa. Palautteet ja vaatimustaso pyörivät lähinnä pelien ympärillä nyt, kun tahti on kova. Jokainen vetää täysillä joka harjoituksen ja vaihdon läpi, kuten tähänkin asti.

Virta kertoo kuitenkin, ettei aio vetää tällä kaudella enää luistimia jalkaansa. Vieraspeleihin hän kulkee omilla kyydeillään. Virta oli esimerkiksi jo viime lauantaina seuraamassa Turussa Lukon vierasottelua TPS:aa vastaan.

Hän tarvitsee edelleen happiviiksiä ja hengähdystaukoja.

– Tilastot osoittavat, että suurin osa sairastuneista palaa ennalleen vuoden sisällä ja sekin ajaa ja innostaa eteenpäin, Virta sanoo.

Lisää aiheesta

Hyviä uutisia pääsiäiseksi: Lukon päävalmentaja pääsi sairaalasta

Vain tilaajille Virran toipuminen sai Sebastian Revollekin hymyn huuleen – "Ennen kaikkea mahtava uutinen"

Vain tilaajille Pekka Virta pääsi pois teho-osastolta, mutta Lukon vaihtoaitioon koronaviruksesta kärsivällä päävalmentajalla on vielä pitkä matka: "Emme me nytkään tiedä, pystyykö hän palaamaan, milloin tai miten"

Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoi terveydentilastaan: 27 päivää teholla

Pekka Virta sai koronatartunnan ja joutui sairaalahoitoon – Lukon joukkue kertoi kaipaavansa päävalmentajansa läsnäoloa