Pekka Virta sai koronatartunnan ja joutui sairaalahoitoon – Lukon joukkue kertoi kaipaavansa päävalmentajansa läsnäoloa

Pekka VIrta joutui sairaalahoitoon koronaviruksen aiheuttaman covid19-taudin takia. Kuva: Kimmo Mäkeläinen

Lukon päävalmentaja Pekka Virran altistuminen koronavirukselle johti tartuntaan. Virta kertoo Facebook-sivuillaan, että joutui taudin takia sairaalahoitoon Tyksiin. 

– En halunnut tulla asian kanssa (aiemmin) ulos, että joukkue saa työrauhan ja fokus siellä missä kuuluu. No nyt kun maanantaina pitäisi palata töihin ja on aika antaa uusi päivitys, niin laitan sen mieluiten itse, ettei tule sitä värikynää lehdistön kautta, Virta kirjoittaa. 

Virta kiittelee olevansa nyt hienojen ammattilaisten hoidossa ja kertoo olonsa olevan "tilanne huomioiden ihan hyvä”.

Lukko tiedotti Virran altistuneen koronavirukselle alunperin sunnuntaina 31. tammikuuta. Hän ei ollut altistumisensa jälkeen tekemisissä Lukon joukkueen kanssa ja jäi 14 vuorokauden karanteeniin. 

– Näin lyhyellä aikajänteellä tämä ei herätä huolta, eikä vaikuta joukkueen toimintaan. Valmennus ja johtavat pelaajat ottavat takuulla homman hoitoon. Mitään suurta draamaa tässä ei ole, eikä tule, Virta sanoi tuolloin seuran nettisivuilla. 

Lukko on pärjännyt tuloksellisesti hyvin Virran poissalolon aikana ja koonnut apuvalmentajien Erik Hämäläisen ja Jarkko Kauvosaaren johdolla neljästä pelistä 10 pistettä. Perjantain SaiPa-ottelun jälkeen sekä Hämäläinen lehdistötilaisuudessa että hyökkääjä Jonne Tammela Länsi-Suomen haastattelussa kaipasivat kuitenkin päävalmentajaa takaisin. 

– Kyllähän päävalmentaja johtaa joukkuetta. Se olemus, miten hän normaalisti meitä johtaa. Kyllähän sen (puuttumisen) kaikessa huomaa, Tammela sanoi. 

– Olemme keskustelleet joukkueen kesken asiasta, ja kyllä me Pekan fyysistä läsnäoloa toivoisimme. Hän on vahva persoona, Hämäläinen kommentoi.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Päävalmentaja joutui joukkojen edestä etäyhteyden päähän, mutta Lukko osoitti yhtenäisyyttä kaatamalla Ilveksen: "Näytimme, että pystymme pelaamaan toisillemme ja pitämään pakan kasassa"

Vain tilaajille Ei parasta laatua, mutta silti pisteiden arvoista – Lukko haki täyden pistepotin Lappeenrannasta – "Kaksi erää olimme kyllä hyviä"

Lukon päävalmentaja Pekka Virta altistunut koronalle – karanteenissa 14 vuorokautta

Vain tilaajille Pekka Virta saa täyteen 800 runkosarjaottelua liigapäävalmentajana