Justin Danforthille satelee palkintoja – liigapelaajat äänestivät Lukon hyökkääjätähden sarjan parhaaksi

Justin Danforth pelasi suurimman osan kaudesta kultakypärä päässä, ja hän sai kauden päätteeksi myös pelaajien äänestämän Kultainen kypärä -palkinnon. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon Justin Danforth palkittiin liigakauden 2019-20 ansioistaan runkosarjan parhaaksi pelaajaksi. Danforthin voittama Kultainen kypärä -palkinto jaetaan pelaajien äänestyksen jälkeen, ja sitä pidetään yleisesti arvokkaimpana Suomessa yksittäiselle pelaajalle jaettavana palkintona.

Danforth sai äänestyksessä 686 pistettä ja 105 ykkössijaa. Kakkoseksi sijoittui Ilveksen Eemeli Suomi ja kolmanneksi HIFK:n Teemu Turunen.

Ainoastaan kaksi pelaajaa, Juha Riihijärvi ja Kimmo Rintanen, ovat saaneet palkinnon kahdesti. Ulkomaalaisista palkinnon ovat voittaneet Justin Danforthin lisäksi Tomas Zaborsky 2012, Cory Murphy 2007, Tim Thomas 2005 ja Brian Rafalski 1999.

Liigapelaajat ovat valinneet myös kauden parhaan erotuomarin Kultaisen Pillin saajaksi. Palkinnon voitti kolmannen kerran Antti Boman.

Danforth saa muistoksi viimeisestä Lukko-kaudestaan myös Veli-Pekka Ketola -palkinnon, joka ojennetaan pistepörssin voittajalle.