”Pelaajien pitäisi myös kunnioittaa toisiaan enemmän”

SM-liigaan ovat tulossa joustokaukalot, joista myös turvakaukaloina puhutaan. Lukon kapteeni Otto Honkaheimon mielestä tämä on tosi hyvä juttu.

– Hartwall Areenalla Helsingissä on paljon mukavampi pelata kuin muissa halleissa, koska siellä joustokaukalot on jo asennettuna, hän sanoo.

– Henkilökohtainen mielipiteeni on, että vielä enemmän tarvitaan pelaajien välistä kunnioitusta, hän painottaa.

Honkaheimo arvioi, ettei turvakaukalokaan olisi auttanut esimerkiksi viime lauantain ottelussa Oulussa. Kärppien Juho Keränen taklasi törkeästi HPK:n Aleksi Laaksoa, joka menetti tajuntansa.

– Vastaavia tilanteita on SM-liigassa ollut tänä syksynä muutama muukin. Tilanteita, joissa vakavan loukkaantumisen vaara on ollut todellinen, arvioi Honkaheimo.

Ratkaisuksi
sakkosysteemi?

Mitä pitäisi tehdä, jotta näitä ei tulisi?

– Siinähän se kysymys onkin. Monenlaista on ehdotettu. En osaa sanoa, mikä paras tapa olisi. Onko se joku sakkojärjestelmä?

– Siitä kaikki kuitenkin lähtee, että pelaajien itse täytyy tajuta. Vaikka kuinka olisi tunnetta pelissä. Sen verran ehtii kyllä ajatella. Oulun tapauksessa peli oli mennyt eteenpäin. Vaikea on silloin taklausta ottaa vatsaan, ei ajattele jonkun enää tulevan sellaisella vauhdilla, kertoo Honkaheimo.

Hän korostaa, ettei usko kenenkään yrittävän tarkoituksella vastustajaa vahingoittaa.

Onko pelaajien välinen kunnioitus rapautunut viime vuosina?

– Ei isolla tasolla, mutta yksittäisiä tapauksia aina pulpahtaa esiin.

Mikä on erotuomarien osuus muutoksessa?

– Minäkin olen tunteen viemänä heille pää punaisena huutanut. Mutta tuomarit ovat tällä kaudella pärjänneet ihan hyvin. Vaikea rako heilläkin on, kun joka puolelta tulee kovaa painetta, sanoo Honkaheimo.

SaiPa pelaa
kettumaisesti

Lukko vaihtoi täksi kaudeksi päälogonsa ketusta lukkoon. Tämän illan vastustajaa SaiPaa Honkaheimo kuvaa kettumaiseksi joukkueeksi. Mitä se tarkoittaa?

– SaiPa yrittää aina täysillä. Sitä vastaan on vaikea pelata.

SM-liiga on ollut taas kerran tasainen ja yllätyksellinen. Mistä se kertoo?

– Siitä, että SM-liigassa tehdään laadukasta työtä ja suomalaiset ovat laadukkaita pelaajia. Kun nuoret saavat vastuuta, he kehittyvät, sanoo Honkaheimo.

Honkaheimoa, 27, ei voi enää nuoreksi kiekkoilijaksi nimittää. Takana on jo yli 400 SM-liigan runkosarjan ottelua ja parikymmentä pudotuspeliä. Kehittyvä pelaaja hänkin on.

– Olen mielestäni mennyt KalPa-visiitin (2007-2008) jälkeen Lukossa hyvin eteenpäin ja tarkoitus on kehittymistä jatkaa. Toivottavasti olen urallani lähempänä puoltaväliä kuin loppupäätä.

Yksinkertaista peliä, sosiaalista silmää

Kasvattajaseurassaan Lukossa on kokenut play offit ja play outit. Monta pettymystä, muutama huikea jakso ja yksi SM-mitali. Millaista vaihetta nyt eletään?

– Menemme vakaasti eteenpäin. Alkukauden taaperrus on takana. Nyt hilaamme itsemme ylöspäin ihan varmasti.

– Pelaajat tykkäävät päävalmentaja Risto Dufvan tyylistä. Hän on tuonut uusia hyviä tuulia. Dufvan pelitaktiikka on yksinkertainen. Valmentajana hän on ihmisläheinen ja sosiaalisesti taitava, kehuu Honkaheimo.

Lukko-SaiPa Kivikylän Areenalla tänään keskiviikkona klo 18.30.
Kiekkoareena.fi kertoo lisää tekstin,
äänen ja kuvan keinoin.