Pelicans voittoon jalkapallolukemin

Pelicansin heti ottelun alussa tehty maali jäi lopulta ottelun voitto-osumaksi. Lukemat kirjattiin vierailijoiden hyväksi 0-2. Toisen maalinsa Pelicans teki tyhjiin. Lukolla oli läpi ottelun suuria vaikeuksia päästä nopeisiin hyökkäyksiin. Pelicansin liike oli yksinkertaisesti parempaa kuin Lukon, joskaan ei pussinokkienkaan peli millään tapaa kovin vakuuttavaa ollut. Peli oli ajoittain jopa tylsää katsottavaa.

- Ei tultu ottelun alkuun sillä tavalla kuin piti. Selvästi Pelicans oli taistelevampi. Toisessa erässä yritettiin väkisin ottaa peliä haltuun, mutta ei saatu maalipaikkoja ja Zapolski piti meitä pystyssä, kertasi Risto Dufva pelin kulkua.

Lukollakin oli paikkansa maalintekoon, mutta tällä kertaa onnikaan ei ollut matkassa. Tämän sai kokea myös Lauri Tukonen, jonka ohjaus kilahti tolppaan ottelun alkuminuuteilla.

Lukko sai peliään kasaan vasta päätöserään, mutta edelleenkään hyökkäyksiin lähtö ei sujunut samaan tapaan kuin mihin aikaisemmissa peleissä on totuttu.

- Viimeinen erä oli meiltä raivoisaa yrittämistä ja saatiin myös hyökkäyspeliä tähän otteluun, tiivisti Dufva vielä ottelun lopun.

Lukko pelaa heti huomenna Porissa Ässien vieraana. Hyökkäyksiin tulee lähteä huomattavasti tämän päiväistä rivakammin, jos sinikeltaiset mielivät kasvattaa pistepussiaan. Huomisen kokoonpanoa on turha lähteä sen enempää arvailemaan, sen verran ketjuja muokattiin tänään pitkin peliä. Dufva kuitenkin vihjaisi Juho Tommilan ottamisesta kokoonpanoon huomiselle Mattssonin tilalle.

Illan epäonnensoturi

Ensimmäistä liigapeliään pelannut 17-vuotias puolustaja Matias Mattsson loukkaantui avauserän puolivälin paikkeilla. Mattsson ei palannut enää kentälle loppupelin aikana. Todennäköisesti pitempi huili on tiedossa.

Illan apulainen

Tom Laaksonen avusti Pelicansia tahattomasti matsin toisessa erässä. Pelicans heitti alivoimalla purkukiekon, joka olisi painunut suoraan Lukon päätyyn ilman kosketusta Laaksoseen. Pekka Saarenheimo pääsi kiinni kiekkoon ja karkasi läpiajoon. Tilanteesta tuomittiin lopulta rangaistuslaukaus, jonka Zapolski selvitti kuitenkin mallikkaasti.

Lukon tähdet

*** Ryan Zapolski

** Ilkka Mikkola

* Petteri Nummelin

Maalit

0-1 Sopanen YV (Leimu, Pekkala)

0-2 Sopanen TM