Pelicansilla hyökkääjä pakkina, Lukolla pakki hyökkääjänä

Lukko-pakki Roni Sevänen pääsee Pelicansia vastaan toteuttamaan itseään sentterinä. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Marraskuu on mustimmillaan, ja se näkyy myös liigajoukkueiden kokoonpanoissa. Ainakin tänään Lahdessa joukkueet luistelutttavat kaukaloon miehistöt, joissa pelipaikoissa on väriä enemmän kuin keskiverto maalikaupan värikartassa.

Pelicans istuttaa kaksi hyökkääjää puolustajiksi, kun 32-vuotias Jesse Saarinen ja 24-vuotias Aleksi Rekonen paikkaavat joukkueen pakkivajetta.

Pelipaikkamuutosten taustalla on pakko. Libor Sulak loukkaantui tiistain HIFK-ottelussa.

– "Jeti" vetää pakkina, ajaa kroppaan kiinni, riistää kiekkoa ja puolustaa hyvin. Onhan hän ylivoimassa vetänyt pakin roolissa ennenkin. Nyt sitä tulee vain vähän enemmän, Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen totesi Etelä-Suomen Sanomille torstaina.

– Voisi sanoa, että aloite tähän ei välttämättä ole edes tullut valmennukselta. Pelaaja itse on ottanut asian esiin, että jos joskus tarvitaan, niin hän voi pelata pakkina, Nurminen taustoitti.

Lukko puolestaan luisteluttaa kolmosketjun keskushyökkääjäksi yllätysnimen.

Puolustaja Roni Sevänen pelaa sentterinä. Laidoilleen 22-vuotias puolustaja saa Eetu Koivistoisen ja Toni Suurosen. Lukon muut keskushyökkääjät Lahdessa ovat Arttu Ilomäki, Joakim Hillding sekä Jere Friberg. 

Peter Tiivola ei ole perjantaina kokoonpanossa.

Pelicansin kokoonpanon toinen erikoisuus on vuonna 1995 syntynyt hyökkääjä Petteri Haveri. Tällä kaudella Haveri on edustanut Mestiksen Peliittoja sekä II divisioonan HC Giantsia. Viime kaudella Alavudelta lähtöisin oleva hyökkääjä pelasi Peliittojen lisäksi Mestis-seuran A-junnuissa eli Vierumäki Unitedin paidassa ikäluokan Mestistä.