Pelicansin veräjälle kivikova kevätvahvistus – Karri Rämö piirsi nimensä sopimuspaperiin

Kevään kilpavarustelu sai varsin valovoimaista jatkoa, kun Lahden Pelicans tiedotti tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksensa NHL-konkari Karri Rämön kanssa.

Heinolalaisen maalivahdin paluu Päijät-Hämeeseen on luonteva siirto uran tässä vaiheessa. Rämö on jo pitkään vaikuttanut kotikaupunkinsa Mestis-seuran Heinolan Peliittojen taustalla. Heinolan Peliitat Oy:n osaomistaja on jopa ostanut mainospaikan hallin seinältä Peliittojen vaihtopenkin takaa.

Rämö on myös yksi Peliittojen hallituksen jäsenistä – kuten myös Pelicans-vaikuttaja Pasi Nurminen. 
 

Kiekkoreippaan kasvatti debytoi Liiga-tasolla Pelicansin paidassa kaudella 2003–2004. Vuonna 2006 Rämö juhli SM-kultaa HPK:n riveissä ja siirtyi seuraavaksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Rämö valittiin AHL:n All-Star-otteluun. Vuosi tästä eteenpäin Rämö juhli Suomen maajoukkueen paidassa MM-pronssia ja palattuaan Eurooppaan vuonna 2009 Rämö valittiin kahdella kaudella KHL:n All-Star-otteluun.

A-maajoukkueessa Rämö on pelannut vuosien varrella 25 ottelua.

Hän palasi Venäjältä Pohjois-Amerikkaan kaudella 2013–2014, jonka jälkeen hän vartioi Calgary Flamesin maalia kolmen kauden ajan. Calgaryn vuosina Rämön torjuntaprosentti oli heikoimmallakin kaudella kova 90,9. Tällä kaudella Rämö on pelannut kolme ottelua AHL-joukkue Toronto Marliesissa.

– Olen innoissani päästessäni taas pelaamaan ja haluan menestyä. Täällä valmentajat ja organisaatio ovat minulle tuttuja ja vaatimustaso on kova joka päivä, töitä tehdään ja mennään täysillä. Oma kuntoni on nyt myös hyvä ja teen töitä täysillä muiden mukana, Karri Rämö kertoo paluustaan Pelicansin paitaan.

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen mukaan kolme hyvää maalivahtia takaa loistavat lähtökohdat keväälle ja menestyksen tavoittelemiselle. 

– Meillä oli mahdollisuus vahvistaa joukkuetta maailmanluokan maalivahdilla, joka on tottunut menestymään, niin halusimme tarttua siihen. Rämö on kansainvälisen tason huippuvahti, joka tuo leveyttä meidän jo entuudestaan vahvaan maalivahtiosastoon. , puolestaan kommentoi.

Rämö nähdään Pelicansin tolppien välissä torstaina, kun lahtelaiset kohtaavat kotiyleisön edessä Tapparan.