Perrin lapioi paineita Tampereelle: "Heillä on pudotuspelikokemusta"

Tappara on viime kausina menestynyt välierävastustajaansa TPS:ää paremmin, mutta keskinäisiä koitoksia on hallinnut Eric Perrinin TPS. Kuva: Europhoto/Jukka Rautio

Lähihistorian valossa Tappara on TPS:lle varsin mieluisa välierävastustaja. Tämän kauden runkosarjassa TPS voitti kaikki kohtaamiset eikä luovuttanut Suomen mestarille edes yhtä ainutta pistettä. Jo viime kaudella noudatettiin samantyyppistä trendiä, vaikkakaan ei yhtä vahvasti.

TPS:n sentteri Eric Perrin ei kuitenkaan suostu ottamaan joukkueelleen henkistä etulyöntiasemaa.

–En voi sanoa, että olisimme löytäneet heistä jotain erityistä heikkoutta. Me luotamme vain omaan systeemiimme ja jos pidämme siitä kiinni, tulosta tulee. Puolivälierissä SaiPaa vastaan yhtä vaille kaikki ottelut olivat tiukkoja, mutta me pidimme omasta jutustamme ja voitimme. Me pelaamme vaihto ja ottelu kerrallaan, mitään suuria kuvioita ei ajatella, Perrin vakuuttaa.

Jos Perrin johonkin suuntaan lähtee suosikinviittaa sommittelemaan, hän tarjoaa sitä Tapparan koppiin.

–Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten pelasimme Tapparaa vastaan runkosarjassa. Tämä on kuitenkin kokonaan uusi sarja. Viimeisen viiden vuoden jälkeen on ilmiselvää, että he ovat se joukkue, jolla on kokemusta voittamisesta. Me taas olemme nälkäisiä ja yritämme viedä maaliin sen, minkä eteen olemme tehneet kolme vuotta töitä. Tästä tulee hieno sarja, jossa pelataan laatukiekkoa ja taistellaan rajusti, Perrin hehkuttaa.

Tapparan peli on toimiessaan hyvin systemaattista ja toisteista. Väkisinhän runkosarjamenestys osoittaa, että olette tehneet jotain oikein heitä vastaan?

–En tiedä, onko se suoranainen etu, mutta ainakin tiedämme, miten Tappara pelaa. Se on erittäin kurinalainen ja kärsivällinen joukkue, mikä pohjautuu kokemukseen.

–Tappara on valmis odottamaan, että vastustaja pakottaa syöttöjä ja ajautuu pelaamaan tavalla, jolla se ei itsekään halua pelata. Tappara rankaisee mielellään vastustajan virheistä, ja kun he pääsevät hyökkäämään, heillä on paljon taitoa tehdä tulosta. Niinpä meidänkin on oltava kurinalaisia ja kärsivällisiä, Perrin analysoi.

Kuinka paljon ottelusarjassa tulee olemaan väsytystaistelun luonnetta?

–Kyllä tässä sarjassa tullaan pelaamaan paljon shakkia. Me yritämme saada Tapparan pois mukavuusalueeltaan, he yrittävät tehdä samoin meille. Kummallakin joukkueella on myös paljon taitoa, eli virheet käyvät kalliiksi.

TPS:n kokoonpano on odotetusti sama kuin tiistaina aamujäillä. TPS harjoitteli pelipäivän aattona seitsemällä puolustajalla ja 13 hyökkääjällä. Olli Kaskinen oli jäällä ylimääräisenä puolustajana ja Jonne Virtanen ylimääräisenä hyökkääjänä, kumpaakaan ei ole merkattu keskiviikon pelaavaan kokoonpanoon.

Tappara pääsee välieräavaukseen parhailla miehillään.

KOKOONPANOT

TPS:

67 Jasper Lindsten–10 Eric Perrin–71 Tomi Kallio
52 Petrus Palmu–89 Oula Palve–18 Zach Budish
51 Markus Nurmi–81 Ilari Filppula–37 Patrik Virta
84 Ilkka Pikkarainen–56 Hannu Kuru–25 Teemu Väyrynen

2 Mark Fraser–49 Ilkka Heikkinen
4 Olli Juolevi–40 Martin Berger
20 Jani Forsström–26 Lucas Ekeståhl-Jonsson

34 Oskari Setänen
(32 Rasmus Tirronen)

Tappara:

67 Tomas Zaborsky–11 Matti Järvinen–71 Kristian Kuusela
81 Jukka Peltola–44 Jan-Mikael Järvinen–92 Sebastian Repo
25 Henrik Haapala–42 Otto Rauhala–26 Jere Karjalainen
68 Joona Luoto–61 Juhani Jasu–20 Niko Ojamäki

33 Veli-Matti Vittasmäki–52 Otso Rantakari
78 Niko Mikkola–4 Mikko Lehtonen
23 Aleksi Elorinne–13 Valtteri Kemiläinen
9 Aleksi Salonen

49 Dominik Hrachovina
(30 Christian Heljanko)