Perutut Porin ravit ajetaan Teivossa

Porin ravikilpailut peruttiin lauantaina puoli tuntia ennen alkamisaikaa. Kuva: arkisto/Esa Urhonen

Lauantaina Porissa peruutetut suurkilpailut St. Leger ja Satakunta-ajo ajetaan tulevana tiistaina 7. marraskuuta Tampereen Teivon raviradalla, Suomen Hippoksen tiedotteessa kerrotaan.

Porin ravit on ollut puhelimitse yhteydessä kyseisten lähtöjen hevosten valmentajiin. Tarkemmat yksityiskohdat tiedotetaan maanantaina.

Valmentajien kanssa keskusteltaessa on Suomen Hippoksen mukaan käynyt ilmi, että Satakunta-ajon osallistujista Vale-Elliä on lääkitty sunnuntaina aamulla, eikä hevonen näin ollen ravikilpailusääntöjen mukaisesti voi osallistua tiistain finaaliin.  Valmentajalla ei ole ollut mahdollisuutta tietää lähdön ajankohdasta sunnuntaiaamuna, joten Suomen Hippos tulee päättämään tässä tapauksessa korvauskäytännöstä erikseen.

Suomen Hippos jatkaa tapahtumien selvittämistä tulevalla viikolla ja torstaina 9. marraskuuta pidettävässä hallituksen kokouksessa.

– Ravien peruutuksesta kärsivät aina eniten raviurheilijat ja hevosten taustajoukot. Viimeaikaiset tapaukset ovat osoittaneet, että prosessi- ja päätöksentekovastuuta on vastaavissa tilanteissa tarkasteltava kokonaisvaltaisesti. Asiaa käsitellään myös osana raviratasopimusten päivitystä, jota tehdään parhaillaan vuotta 2024 varten, toimitusjohtaja Minna Mäenpää kertoo.