Pesäkarhut teki päätöksensä: joukkue on mukana Superpesiskaudella 2020

Koronaepidemian merkittävä hidastuminen lähes koko maassa ja rajoitustoimien purkamisen aloittaminen antoivat rohkaisua osallistumispäätökselle. Kuva: Juha Sinisalo


Pesäkarhut arpoi kauden kynnyksellä toden teolla, osallistuukose Superpesiskauteen tänä kesänä. Pesäkarhujen johtokunta on tehnyt harkinnan jälkeen päätöksen seuran osallistumisesta kauden 2020 naisten Superpesiksen ja naisten Ykköspesiksen sarjoihin.

– Päätöstä tehdessä huomioimme pelaajien, joukkueen sekä seuran taustajoukkojen ja talkoolaisten tahtotilan sekä mahdollisuuden osallistua toimintaan valitsevassa tilanteessa. Ennen päätöksentekoa halusimme tutustua myös Olympiakomitean toimintaohjeisiin huippu-urheilijoille koronavirusepidemian aikana, sekä aluehallintoviraston ohjeistukseen vastuullisen ottelutapahtuman järjestämiseksi, valottaa Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine päätöksen taustoja seuran tiedotteessa.

Seura totesi kykenevänsä järjestämään joukkueiden toiminnan ja ottelutapahtumat ohjeistusten edellyttämillä tavoilla sekä kohtuullisilla lisäkustannuksilla.

Myös koronaepidemian merkittävä hidastuminen lähes koko maassa ja rajoitustoimien purkamisen aloittaminen antoivat rohkaisua osallistumispäätökselle.

– Rajoitukset ottelutapahtuman järjestämisessä, sekä yleinen taloustilanne tulevat kuitenkin tekemään kaudesta taloudellisesti erittäin haastavan ja tulevaisuudesta vaikeasti ennustettavan, kun kauden keskeytyminen on hyvinkin mahdollista epidemiatilanteen edetessä, Saine muistuttaa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Fera aloitti joukkueharjoittelut poikkeusjärjestelyin: "Tämä voi tuntua tyhmältä, mutta kannetaan me nyt osaltamme vastuu ja ollaan fiksuja ihmisiä"

Vain tilaajille ”Mitä sitten, kun joku pelaajista saa tartunnan?” – Ajatus pesäpallokauden käynnistämisestä nostaa lukuisia kysymyksiä Feran pelinjohtajan mieleen

Naisten superpesiskausi käynnistyy kesäkuun puolivälissä, mutta Pesäkarhut saattaa jäädä pois

Vain tilaajille Pesäpallon Kaisa Mäkäräinen – Miia Tervonen pyörsi lopettamispäätöksensä ja palaa Feran koppariksi