Pesäpalloliiton tiedotteeseen pujahti väärää tietoa hallipesiksestä: "Kävi kömmähdys, työtapaturma tai miksi sitä kutsuukaan"

Talvella 2016 Antti Yli-Saunamäki johti vielä Rauman Lukon peliä hallikauden SM-alkuturnauksessa. Helmikuussa Raumalla mies on sarjanousija Hyvinkään Tahkon viuhkassa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Pesäpalloliitto lähetti tiistaina kello 15.58 lehdistötiedotteen, jossa kerrottiin naisten hallikauden SM-alkuturnauksen lohkojaosta.

Tiedotteessa oli Rauman Lukon alkulohkoon liittyen erilaista tietoa, mitä Länsi-Suomi oli aiemmin saanut ja sunnuntain lehdessä kertonut.

Alun perin Lukon kanssa samassa alkulohkossa Raumalla piti pelata tuore mestari Manse PP ja sarjanousija Hyvinkään Tahko. Kattaus oli sikäli mielenkiintoinen, että Mansea luotsaa Jarkko Pokela ja Tahkoa Antti Yli-Saunamäki – Lukon vanhoja pelinjohtajia molemmat.

Liiton tiistaisessa tiedotteessa Tahko oli kuitenkin vaihtunut ykköspesisjoukkue Janakkalan Janaan. Länsi-Suomi ei tavoittanut tiistai-illalla liiton viestintäpäällikkö Antti Kalliota kommentoimaan asiaa.

Keskiviikkona liiton vt kilpailupäällikkö Jari Malinen vastasi kuitenkin puhelimeen. Mitkä joukkueen Rauman alkuturnauksessa nyt pelaavat, Jari Malinen?

- Alkuperäinen versio oli oikein eli Hyvinkää tulee Raumalle, ei Janakkala. Tiedotteessa oli käynyt kömmähdys, työtapaturma tai miksi sitä sitten kutsuukaan, Malinen selvitti.

Janakkalan ja Manse PP:n laittaminen samaan alkulohkoon olisikin ollut urheilullisesti epäilyttävää, sillä seurojen välillä on pelaajaliikennettä. Janassa kesällä pelaavia pelaajia kuuluu Mansen harjoitusrinkiin, vaikkei seuroilla vielä virallista yhteistyösopimusta olekaan.

Jana pääsi mukaan hallikauden alkuturnaukseen, kun Kajaanin Pallokerho luopui Superpesiksestä. Jana taas pelaa ensi kaudella Ykköspesistä Hämeenlinnan Paukun sarjapaikalla.

Paukku ja KPK pelaavat ensi kaudella suomensarjaa.

Viime kaudella Paukun edellä Ykköspesiksessä olivat kuitenkin sarjan voittaneen Hyvinkään lisäksi Rauman Feran ja Porin Pesäkarhujen farmijoukkueet sekä Jalasjärven Jalas. Miksi Jana sai paikan SM-alkuturnaukseen, eikä esimerkiksi Jalasjärvi?

- Siinä vaiheessa kun halliturnausta järjestettiin, niin Janakkala oli paras seura Ykköspesiksestä, Malinen muotoili.

Naisten pesäpallon Halli-SM-turnaus 2018:

  • Lohko A, Lapua 11.2.: Kempeleen Kiri, Lapuan Virkiä, Oulun Lipottaret
  • Lohko B, Pori, 24.2.: Lappajärven Veikot, Porin Pesäkarhut, Seinäjoen Maila-Jussit
  • Lohko C, Rauma, 25.2.: Hyvinkään Tahko, Manse PP, Rauman Lukko
  • Lohko D, Jyväskylä, 24.2.: Janakkalan Jana, Jyväskylän Kirittäret, Lappeenrannan Pesä Ysit
  • Lopputurnaukseen selviävät alkulohkojen voittajat. Turnaus pelataan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 10.3.

Lisää aiheesta

Lapua julkaisi Kammi-Rahnaston paluun