Pesäpalloliitto siirsi Feran entisen pelinjohtajan häirintäskandaalin tutkimisen SUEK:lle 

Pesäpalloliitto on siirtänyt Rauman Feran entistä valmentajaa Petri Kaijansinkkoa koskevan häirintätapauksen tutkinnan Suomen urheilun eettiselle keskukselle (SUEK). Pesäpalloliitto aloitti Kaijansinkon tapauksesta esiselvityksen Urheilulehden (49/2021) jutun jälkeen.

Jutussa Kaijansinkko myönsi syyllistyneensä nuoren pelaajan seksuaaliseen häirintään toimiessaan Feran edustusjoukkueen pelinjohtajana kaudella 2014. Urheilulehti oli haastattelut nimettömänä kyseistä pelaajaa. Pian jutun julkaisun jälkeen julkisuuteen tuli toinen pelaaja, joka syytti Kaijansinkkoa Porin Pesäkarhuissa vuosina 2008–11 tapahtuneesta häirinnästä. Rikoksesta Kaijansinkkoa ei ole kuitenkaan syytetty. 

Urheilulehden mukaan Pesäpalloliitto tiesi ainakin toisesta tapauksesta jo vuonna 2014, mutta ryhtyi toimeen vasta nyt.

Kulisseissa tietoon tullut häirintätapaus johti aikanaan Raumalla siihen, että Kaijansinkon sopimus Feran valmentajana ja Rauman Lukko Oy:n organisaatiossa purettiin. Kaijansinkko palasi pesäpallon pariin Jyväskylässä ja nousi Kirittärien toiminnanjohtajaksi sekä superpesisjoukkueen toiseksi pelinjohtajaksi.

Kaijansinkko, 54, tuli Kirittärien tiedotteessa julkisuuteen ja pyysi uhreilta anteeksi käyttäytymistään. Se ei riittänyt, vaan Kirittäret vapautti toistaiseksi Kaijansinkon valmentajan tehtävistään. Hän saattaa vielä jatkaa seurapomona. 

Pesäpalloliitto on asettanut Kaijansinkon väliaikaiseen peli- ja toimitsijakieltoon siksi ajaksi, kun hänen kurinpitoasiansa käsittely on kesken.

Pesäpalloliitto huomauttaa tiedottessaan, että sillä on täysi nollatoleranssi kaikkeen häirintään.

Lisää aiheesta

Kirittäret vapautti Kaijansinkon toistaiseksi tehtävistään – "Väärinkäytöksiä ei ole ajallaan käsitelty asianmukaisesti"

Valmentaja Kaijansinkko syyllistyi Lukossa seksuaaliseen häirintään – "Oli selvää, että hänen pitää lähteä"