Pesonen lupaa taistelevan Lukon

Jussi Pesonen on nähnyt ja elänyt urallaan paljon pudotuspelikiekkoa, mistä todistuksena on pleijareiden kaikkien aikojen jäähypörssin ykkössija 156 minuutilla. Tänä keväänä minuuttimäärä ei kasva, sillä Pesosen kausi päättyi käsivammaan.

Hän on silti edelleen osa joukkuetta ja elää hienoa raumalaiskevättä täysin rinnoin. Mies on vakuuttunut, että Lukko on valmentaja Risto Dufvan johdolla löytänyt viisastenkiven.

- Runkosarjan lopulla pidettiin pari tiukkaa palaveri. RD halusi, että porukka jengiytyy, Pesonen paljastaa.

Pisin keskustelu ajoittui ennen Hämeenlinnassa pelattua vieraspeliä. Siinä Lukko näytti kyntensä ja varmisti pudotuspelipaikan.

- RD on siinä hyvä, että se osaa haistaa asiat.  Se tietää, miten pelaajat ajattelevat, se on sen vahvuus, Pesonen kuvailee.

- On helvetin vaikea ennustaa, miten välieräsarjassa käy, mutta se on pakko sanoa, että meidän porukan taistelu ei häviä mihinkään.

Lukon välierävastustajasta Tapparasta Pesonen nostaa esille tasaisuuden. Tamperelaiset pelasivat läpi runkosarjan ilman notkahduksia hyvällä tasolla.

- Pari hyvää äijää puuttuu, mutta sitä meidän ei pidä yhtään katsoa, Pesonen sanoo ja viittaa Aleksander Barkovin ja Chris Connollyn loukkaantumisiin.

- Tässä on kyse vain sillä, kumpi pääsee takaisin. Mikään ei muutu, vaikka vastustaja vaihtuu. Kyse on siitä, miten se peli rullaa. Jokerit-sarja oli meiltä sellaista ihan ensimmäistä peliä lukuunottamatta.

Maanantaina Pesonen antaa taas oman panoksensa kiekkoiltaan Radio Ramonan kommentaattorina.