Petrell ja Lankinen korostivat JYP-sarjan merkitystä hyvän vireen tuojana

Kevin Lankisen kova harjoittelu viime syksynä kannatti: hän on ehkä tämän hetken paras maalivahti Liigassa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto.

Kun Kevin Lankinen loukkaantui elokuun alussa HIFK:n omissa treeneissä, hän kinkkasi pitkään kainalosauvoilla, ja sitten alkoi pitkä ja uuvuttava ”alavartalon” toipumis- ja harjoittelujakso.

Lankinen harjoitteli itsensä huippukuntoon pääsi pelaamaan kauden ensimmäisen liigapelinsä lähes viisi kuukautta myöhemmin 30. päivänä joulukuuta.

– Kova harjoittelu kannatti. Olen rauhallisempi, tasapainoisempi ja ennen kaikkea nopeampi kuin koskaan ennen.

Lankinen oli 32 torjunnallaan HIFK:n 4–1-lukemiin päättyneen ryöstöretken pääarkkitehti. Nollapeli suli vasta runsaat puoli minuuuttia ennen loppua, kun Jari Sailio pääsi ampumaan keskeltä kiekon ohi Lankisen.

– Vähän harmittaa, mutta täytyy myös korostaa, että play off -peleissä vain voitot ratkaisevat. Olimme hyvin valmistautuneita, pelasimme fiksusti ja taklasimme. Tiesimme, mitä voittaminen näissä otteluissa vaatii.

–"Rauhallinen ja fiksu tyyppi, Yllättävän normaali maalivahti."

HIFK:n kevätkauden peleistä Lankinen on torjunut 32, ei toki kaikkia alusta loppuun, kuten esimerkiksi ihmeellisessä viidennessä JYP-ottelussa. Atte Engrenillä tuo lukema on kymmenen ja katsomossa nykyään otteluita seuraavalla NHL-legenda Niklas Bäcströmillä pyöreät nolla.

– JYP-sarja valmisti meitä. Kun iskun paikka tulee, silloin isketään, hän taustoitti.

Nollapeli olisi ollut hänelle uran 13:ssa play off -ottelussa ensimmäinen. Hän nauttii täysillä kevään ilmapiiristä.

– Pelejä on tiuhaan, ja yleisö on hienosti mukana, joten kyllä tolppien välissä on hienoa olla.

Haastatteluun saapunut HIFK-kapteeni Lennart analysoi pyynnöstä Lankisen ominaisuuksia maalivahtina.

– Rauhallinen ja fiksu tyyppi, Yllättävän normaali maalivahti, Petrell hymähti.

"Olemme olleet päämäärätietoisia koko kauden, vaikka vastaan on tullut mitä. Nyt ollaan hyvässä tilanteessa, mutta se mikä riitti tänään, ei riitä enää ylihuomenna."

Petrell oli Lankisen kanssa samoilla linjoilla JYP-sarjan tarpeellisuudesta.

– Hyvä vire kumpusi edellisestä sarjasta. Toisessa erässä passivoiduimme, eikä sellaista saisi koskaan tehdä Kärppiä vastaan, koska sillä on niin paljon taitoa. Meillä oli kuitenkin hyvä paketti, mutta kysymyksessä on vasta yksi voitto, ja meitä mitataan tästä eteenpäin enemmän ja enemmän.

Petrell sai pelata Kärpät–HIFK-välieräsarjassa 19-vuotiaana jo 2004 yhden ottelun. Sarja, jossa Kärpät marssi finaaliin ja voitti lopulta mestaruuden.

– Täällä näkyy ylpeys omasta joukkueesta, ja täällä on kiva pelata. Joskus on saanut ihmetellä, kun ukkoa menee ohi vasemmalta ja oikealta. Joka tapauksessa täällä on helppo syttyä.

Petrelllin ajatukset olivat kuitenkin torstain kohtaamisessa.

– Olemme olleet päämäärätietoisia koko kauden, vaikka vastaan on tullut mitä. Nyt ollaan hyvässä tilanteessa, mutta se mikä riitti tänään, ei riitä enää ylihuomenna, hän muistutti.

"Vastustaja oli kurinalainen, iski paikoistaan maalit ja ansaitsi voittonsa. Olemme vielä opintomatkalla. Intoa oli ja työmäärä riittävä, mutta pieniä asioita pitää vielä hioa."

Kärppien kolmosketjun keskellä hyökkäsi Jasse Ikonen rinnallaan Kristian Vesalainen ja Otto Karvinen. Se hävisi oman pelinsä 0–2, kuten myös kapteeni Lasse Kukkonen parinsa Taneli Ronkaisen kanssa.

– HIFK odotti kärsivällisesti. Meidän on saatava maalille lisää rojua. Sarja on vasta polkaistu käyntiin, joten paljon on pelejä vielä edessä, Ikonen tuumi.

Kotijoukkueen parhaimmistoon kuului jälleen 195-senttinen puolustaja Jani Hakanpää, joka pelaa upeaa sarjakautta. Runkosarjassa syntyivät liigauran ennätyspisteet 6+18=24 ja pudospeleissäkin kuudessa ottelussa ovat menneet tehoilla1+2=3.

– Vastustaja oli kurinalainen, iski paikoistaan maalit ja ansaitsi voittonsa. Olemme vielä opintomatkalla. Intoa oli ja työmäärä riittävä, mutta pieniä asioita pitää vielä hioa, Hakanpää alleviivasi.

Lisää aiheesta

Kärpät puski päätään Kevin Lankisen muuriin

Olympiapakki Miika Koiviston sairasloma kesti lopulta vain kolme ottelua