Petteri Nummelinin sopimus Lukko-risteilyn helmi

Lukko julkisti lauantaina Lukko-risteilyllä ensi kauden joukkueensa rungon, johon etsitään vielä päävalmentaja Risto Dufvan mukaan kahta tai kolmea kovan luokan hyökkääjää.

Sopimuspaketin helmi oli Petteri Nummelin 2+1-mallinen sopimus. Länsi-Suomi uutisoi Nummelinin Lukko-sopimuksesta jo joulukuussa.

Viimeiset viisi kautta sveitsiläistä Luganoa edustanut 40-vuotias Nummelin on pelannut kaikkiaan 139 NHL-ottelua Columbuksen ja Minnesotan riveissä. Euroopassa hän on kantanut Luganon lisäksi Lahden Reippaan, TPS:n, Västra Frölundan ja Davosin pelipaitaa.

Maailmanmestaruuden vuonna 1995 voittaneella Nummelinilla on tilillään kautta aikojen eniten pelattuja MM-turnauksia, yhteensä 15. MM-turnauksen tähtikentällisessä hän on ollut viisi kertaa ja kisojen parhaaksi puolustajaksi hänet on valittu kahdesti.

Jo aiemmin Lukko teki kahden vuoden sopimuksen kahdeksankertaisen Suomen mestarin Ilkka Mikkolan kanssa.

- Nummelin ja Mikkola tuovat pakkikalustoon johtajuutta ja kokemusta. Jos jossain pitää kokemusta olla, niin nimenomaan puolustuksessa, Lukon päävalmentajana jatkava Dufva linjaa.

Nummelinin lisäksi uusia pelaajia Lukossa ovat hyökkääjät Olli Sipiläinen JYP:stä, Joona Karevaara Jokipojista ja Erik Riska Sportista. Lisäksi Lukko julkisti Matt Generousin, Tommi Kovasen, Harri Tikkasen, Jesse Virtasen, Teemu Nurmen, Aleksi Saarelan ja Eetu Kosken jatkosopimukset.

Kaudella 2012-13 Lukossa pelanneista miehistä Jere Laaksonen, Arttu Ilomäki ja Kimmo Koskenkorva eivät jatka Raumalla. Heille etsitään uutta seuraa.

- Hyökkäysarsenaali on vielä rakennusvaiheessa. Sinne haetaan kahta tai kolmea kovan luokan pelimiestä, Dufva sanoo.

Lue sunnuntain Länsi-Suomesta, miten vuoden jatkosopimuksen Lukon kanssa tehnyt Tommi Kovanen on toipunut vakavasta loukkaantumisestaan.