Petunkin silmäkulma kostui

HC Luganon nettisivuille on ilmestynyt sunnuntaina muistokirjoitus: Kunnianosoitus Petteri Nummelinille. Seurassa 1991–2005 pelanneen Lugano-legenda Jean-Jacques Aeschlimannin italiankielinen kirjoitus päättyy suomeksi sanoihin ”Kiitos Petteri!”


Yli 2 500 Luganon kannattajaa jakoi tuon ajatuksen lauantaina, kun Nummelinin muistojuhlia vietettiin Sveitsissä paikallisessa messukeskuksessa.


– Se ei todellakaan ollut mulle helppoa seisoa paria tuntia siellä lavalla. Mieluummin vetäisin kypärän päähän ja hyppäisin jäälle, Savilanpuiston ilta-auringossa istuskeleva Nummelin sanoo.


Sveitsistä tiistaiaamuna kotiutunut Nummelin on oma iloinen itsensä. Lauantaisen jäähyväisjuhlan jälkeen hän ei kuitenkaan sitä pystynyt olemaan.


– Harvemmin sitä tulee kyyneleitä valutettua, mutta sen juhlan jälkeen ei pystynyt illalla kotona pidättelemään, Nummelin tunnelmoi.


Nummelin nimeää parhaaksi muistokseen Sveitsistä vuoden 2006 mestaruuden Luganossa. Paikallisvastustaja Ambri-Piotta ehti johtaa Luganoa puolivälieräsarjassa voitoin 0–3, mutta Lugano nousi sarjasta jatkoon ja lopulta Nummelinin toiseen Sveitsin mestaruuteen asti.


– Toisen ottelun jälkeen päävalmentaja sai potkut. Kolmannen tappion jälkeen joku parisataa fania odotti meitä vieraspelin jälkeen ja kivitti bussia, Nummelin muistelee.


– Se tunnetila. Se, miten ihmiset reagoi varsinkin noihin paikallisotteluihin, on jotain uskomatonta.


Nummelin ehti jo varoittaa perhettään ennen neljättä puolivälierää, että jos tappio tulee, niin hänen autonsa lähtee suoraan rajan yli Italiaan.


Kun Lukko kohtaa puolentoista viikon päästä liiga-avauksessa Ässät, Raumalla odottaa tuskin vihaista fanijoukkoa kivittämässä Lukon bussia, vaikka tappio Porissa tulisikin.


– On se silti kova peli. Taitaa olla parempi, ettei paljon katsomoon vilkuile kesken ottelun, Nummelin virnistää.

Lue tarkemmin Petteri Nummelinin jäähyväisjuhlista keskiviikon Länsi-Suomesta. Lauantaina ilmestyvä Kiekkoareena-julkaisu selvittää perinpohjaisesti, mistä Nummelinin elämänilo kumpuaa.