Pidetty "Eki" palaa kotiin – JYP kaavailee Perrinille laiturin roolia

SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja Eric Perrin jatkaa pitkää pelaajauraansa. Uusi seura on vanha tuttu eli JYP. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Liiga-historian tehokkain ulkomaalaispelaaja Éric Perrin (42) palaa JYPiin kauden 2018–2019 kattavalla sopimuksella.

Perrin on edustanut JYPiä yhteensä kuusi kautta menestyksekkäästi ja toiminut Suomi-kiekon 2010-luvun kestomenestyjän kapteenina kaudet 2012–2015. Perrin on voittanut JYPin paidassa Suomen mestaruuden vuonna 2012 sekä European Trophyn vuonna 2013.

Perrinillä on allaan erittäin tehokas liigakausi TPS:n paidassa. Perrin teki 50 liigaottelussaan tehopisteet 23+20=43 ja kymmenessä playoffs-ottelussa hän nakutteli tehot 6+3=9. Perrin on tehnyt keskimäärin 45 pistettä per runkosarjakausi pelaamillaan 11:llä liigakaudella Suomessa.

– Olemme kaavailleet Ericille merkittävää roolia JYPissä laitahyökkääjänä. Eki on ollut koko kiekkoilijan uransa tehopisteisiin kykenevä pelaaja, oli maa tai sarja mikä tahansa. Pinnoja varmasti syntyy, mutta ennen kaikkea odotamme, että Eric Perrin näyttää kymmenelle nuorelle sopimuspelaajallemme omalla esimerkillään sen, mitä yli kaksikymmentävuotinen kansainvälinen ura huipputasolla tekijältään vaatii”, toteaa JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Perrin on pelannut 245 ottelua NHL:ssä (32+72=104), voittaen Stanley Cupin Tampa Bay Lightningissa 2004. Kanadassa Lavalissa (Quebec) syntynyt Perrin on pelannut Suomen ja Pohjois-Amerikan sarjojen lisäksi Sveitsissä Bernissä ja Bielissä sekä kauden verran KHL:ssä Omskissa.