Pieni Vihapallo käytti Lukko-legendan asetta - pääseekö pimeä puoli taas esiin?

Brad Marchandin itsevarma hymy saa jo pelkästään vastustajat hermoraunion partaalle. Kuva: NHL

Hänen lempinimensä on ”Little Ball of Hate”, jonka voisi suomentaa ”Pieni Vihapallo”. Eikä se lemppari kaukana totuudesta ole.

Brad Marchand on yksi Boston Bruinsin pelillisistä johtajista ja kunnioitettu maalitykki, mutta hänen pimeä puolensa nousee esiin väliajoin esiin. Erikoiset tempaukset ovat seuranneet toisiaan NHL-uralla.

Toronto Maple Leafsin Leo Komarov on yksi pelaajista, joka on päässyt Marchandin suosikkilistalle. Marchand on muun muassa moiskauttanut pusun Komaroville kesken ottelun. NHL puuttui tähän ja kielsi vastustajien nuolemisen.

Viimeisin tempaus tapahtui idän toisen kierroksen sarjan kolmannessa ottelussa Tampa Bay Lightningiä vastaan. Marchand heitti kiekon päätyyn, ja Lightningin puolustaja Dan Girardi tuli taklaamaan. Marchand ei ottanut taklausta vastaan normaalisti, vaan kyyristyi.

Girardi lensi ilmaan kuin Jarmo ”Maukka” Kuusiston miinan uhrit. Kuusisto tosin otti vastustajien taklaukset yleensä reilusti vastaan. Hänen bravuurinsa oli kuitenkin kohdistaa lonkkataklaus kiekkoa kuljettavaan pelaajaan – ei kiekottomaan.

Girardi selvisi tilanteesta säikähdyksellä, vaikka ilmalento näytti erittäin vaaralliselta. Taklauksesta ei tullut rangaistusta, mutta teko oli hyvin harmaalla alueella. Lightningin pelaajat toivat sen kyllä äänekkäästi esiin. Vastaavaa kyyristymistä taklausta vastaanottaessa pidetään pupujussin liikkeenä, varsinkin laidan lähellä. 

Marchandin tempauksilla on kaksi puolta. Hän hyökkää koko NHL:n vaarallisimmassa ketjussa yhdessä David Pastrnakin ja Patrice Bergeronin kanssa. Boston elää tai kuolee ykkösketjunsa kautta. Marchandin pelikielto romuttaisi Bostonin haaveet jatkopaikasta, joka on jo nyt vaakalaudalla, kun Lightning johtaa sarjaa 2-1.

Vastaavasti Marchandin vikuriluonne kääntää Lightningin pelaajien ajatukset vääriin asioihin – hänen jahtaamiseen.

Marchand on kokonaisuutena käyttäytynyt siististi pudotuspeleissä: hän on ottanut kaksi kahden minuutin rangaistusta ja yhden kympin. Boston on pelannut niin hyvin, että Marchand on voinut pelata koulupuku päällä.

Jos Boston häviää vielä seuraavankin ottelun, Marchand kaivaa takuuvarmasti kikkapussin esiin yrittäessään sekoittaa Lightningin pakettia.

Ja sitten on taas helvetti irti.