Pikkuleijonat eteni puolivälieriin – nyt jäi jalkoihin Tshekki

Suomi otti Tshekistä vakuuttavan 4–2-voiton.

Suomi–Tshekki 4–2 (0–0, 4–0, 0–2)

Suomi voitti jääkiekon alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisojen viimeisessä alkulohkon ottelussaan Tshekin 4–2. Näin ollen kaikki pelinsä voittanut Suomi eteni turnauksessa lohkovoittajana puolivälieriin. Suomi kohtaa torstain puolivälierässä Valko-Venäjän, joka jäi omassa lohkossaan neljänneksi.

Toinen erä nousi Suomelle ratkaisuosaan, sillä Pikkuleijonat iski erässä peräti neljästi. Niklas Nordgren viimeisteli avausmaalin erän alkuun, ensimmäisen pelinsä turnauksessa pelannut Rasmus Kupari jatkoi Suomen toisella osumalla ja Jesperi Kotkaniemi tykitti kolmannen. Nordgren kaunisteli kahden pelaajan ylivoimalla neljän maalin erän.

Tshekki kavensi päätöserässä kahdesti, mutta suurta hätää Pikkuleijonilla ei ottelussa ollut.

Ässien Kotkaniemi oli ottelussa maalin lisäksi muutenkin näkyvässä roolissa, sillä hän sai päätöserässä laitataklauksesta 5+20 minuutin jäähyn.