Pikkuleijonat Ivan Hlinka -turnaukseen julki - Iivari Räsänen: "Voimme mennä pitkälle"

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue Tšekissä ja Slovakiassa pelattavaan Ivan Hlinkan muistoturnaukseen on julkaistu.

Suomi pelaa turnauksen B-lohkossa, joka pelataan Bratislavassa. Muut lohkossa pelaavat joukkueet ovat Kanada, Slovakia ja Venäjä.

Toinen isäntämaa Tšekki pelaa A-lohkossa Breclavissa Ruotsin, Sveitsin ja Yhdysvaltojen kanssa.

Suomen joukkueen nimekkäimpiä pelaajia ovat jo liigadebyyttinsä tehneet puolustajat Mikko Kokkonen, Toni Utunen ja Santeri Salmela sekä jo viime keväänä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hyvin esiintyneet Jesperi Kotkaniemi ja Rasmus Kupari.

Pikkuleijonissa tekee debyyttinsä kolme vuonna 2001 syntynyttä pelaajaa; puolustajat Iivari Räsänen ja Kokkonen sekä hyökkääjä Kaapo Kakko.

Edmonton Oilersin kesällä 2016 varaaman Aapeli Räsänen pikkuveli Iivari osallistui ikäluokan pelaajille järjestettyyn kesäopiskeluviikkoon, jonka myötä valinta itse turnaukseenkin tuli.

- Hienoa, että tuli valinta, hyvät fiilikset siitä. Meillä oli kesälukioleiri, jossa painettiin kovaa. Opiskeltiin ja käytiin muutaman kerran päivässä jäällä, ja oli testejä myös. Hienoa, että tulin valituksi itse turnaukseen.

Räsänen oli mukana 2000-syntyneiden ikäluokan kanssa jo viime vuoden World Hockey Challenge -turnauksessa, mutta valinta vuotta vanhempien joukkueeseen ei silti ole itsestäänselvyys.

- Tuohan se siihen vielä sellaisen pienen extran. Pääsee vähän vanhempien kavereiden kanssa vääntämään.

Vuonna 2000 syntyneiden suomalaispelaajien ikäluokkaa ei ole pidetty aivan yhtä hyvänä kuin kahta aiempaa, mutta silti Suomi saa jalkeille tuttuun tyylin kovan joukkueen.

- Meillä on hyvä jengi. Siellä on hyvä ilmapiiri ja yhtenäinen porukka, voimme mennä pitkälle tällä porukalla. Kaikki ovat hyviä pelaajia.

Ivan Hlinkan muistoturnausta pidetään perinteisesti ikäluokan ykkösturnauksena, koska alle 18-vuotiaiden MM-kisoista poiketen myös Pohjois-Amerikan maat saavat turnaukseen mukaan parhaan mahdollisen joukkueen.

- Kanadalla on nyt ensimmäistä kertaa paras jengi koolla. Eiköhän siellä tule kovaa vääntöä, ei siellä huonoja joukkueita ole ollenkaan mukana.

Maalivahdit

Annunen Justus, Kärpät Oulu
Nurmi Kalle, Lukko Rauma

Puolustajat

Honka Anttoni, JYP Jyväskylä
Ketola Juuso, Ässät Pori
Kokkonen Mikko, Jukurit Mikkeli
Nousiainen Kim, KalPa Kuopio
Rannisto Jasper, HIFK Helsinki
Räsänen Iivari, Tappara Tampere
Salmela Santeri, KooKoo Kouvola
Utunen Toni, Tappara Tampere

Hyökkääjät

Kakko Kaapo, TPS Turku
Kapanen Karri, KalPa Kuopio
Killinen Lenni, Blues Espoo
Kotkaniemi Jesperi, Ässät Pori
Kupari Rasmus, Kärpät Oulu
Maccelli Matias, TPS Turku
Moilanen Jesse, Jokerit Helsinki
Mäki Eetu, Sport Vaasa
Petman Ville, Lukko Rauma
Ranta Sampo, Sioux City, USHL
Salonen Samuel, Sioux City, USHL
Tanus Kristian, Tappara Tampere