Pikkuleijonat voitti välierätrillerin - Toni Utusen lämäri vei Suomen finaaliin

Suomi juhlii finaalipaikkaa Toni Utusen jatkoaikamaalin jälkeen. Kuva: Andreas Robanser
Suomi juhlii finaalipaikkaa Toni Utusen jatkoaikamaalin jälkeen. Kuva: Andreas Robanser

Pikkuleijonien taival alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa jatkui lauantai-iltapäivän välierällä Venäjää vastaan.

Ensimmäinen erä oli lievästi Venäjän hallintaa, vaikka maaleja ei nähtykään. Suomen hyökkäyspeli ei toiminut turnauksen aiempien ottelujen tapaan. Toisaalta Pikkuleijonat pystyiät pitämään Venäjän pois parhailta maalipaikoilta.

Toisessa erässä Suomi sai pelirytmistä kiinni ja loi heti erän alussa useita maalipaikkoja.

Uurastus palkittiin ajassa 25.14 kun Jesse Ylönen iski Suomen 1-0-johtoon maalinedustilanteesta. Syöttöpisteet merkittiin Santeri Virtaselle ja Jesperi Kotkaniemelle.

Toisen erän lopulla Rasmus Kupari haki kiekon oman maalin takaa ja purjehti läpi koko kentän. Häntä rikottiin tilanteessa, eikä kunnon maalintekotilannetta lopulta päässyt syntymään, mutta Suomi pääsi pelaamaan kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan.

Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin 1-0-tilanteesta.

Kolmannen erän alussa Venäjä sai jälleen ensimmäisen erän tapaan pelin juonesta kiinni. Alle kaksi minuuttia oli päätöserää kulunut kun Aleksei Toroptšenko antoi poikittaissyötön maalille ja Kirill Slepets pääsi tasoittamaan ottelun.

Suomi sai luotua kolmannen erän lopulla muutaman maalipaikan, mutta lisämaaleja ei varsinaisen peliajan puitteissa nähty.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilu seitsemän minuuttia ennen kuin saatiin ratkaisu. Rasmus Kupari pelasi kiekon viivaan Aleksi Anttalaiselle, joka siirsi sen poikittaissyötöllä Toni Utuselle. Utusen tulinen lämäri upposi venäläismaalivahti Maksim Žukovin selän taakse.

Suomen finaalivastustaja selviää lauantai-iltana Yhdysvallat-Ruotsi-välierässä. Loppuottelu pelataan sunnuntaina kello 20.30 Suomen aikaa.