”Piko” viihtyy hyvissä porukoissa

Rauman Lukon hieroja Tomi Pihkoluoma , 28, tunnetaan myös salibandykentillä. Silloin kuin Lukon liigajoukkueen kiireet antavat myöten, mies pelaa SalBan divariporukan hyökkääjänä. Varsinkin nyt meno maistuu taas hyvältä, kun kahdesta selkäleikkauksesta on toivuttu peli- ja työkuntoon.

– Välilevyn pullistuma vaivasi ja piti käydä kaksi leikkausta läpi. Toinen kerta oli henkisesti vielä pahempi kuin ensimmäinen. Luulin, että pelit olivat siinä sitten, Pihkoluoma muistelee.

– Nyt menee taas hienosti ja pystyn treenaamaan ja pelaamaan. Vielä en ole kuitenkaan ihan omalla tasollani, mutta pelaamalle se pelikunto vain saadaan esiin.

Pihkoluoma myöntää, että takana on vaikea vuosi, kun ei voinut olla Lukon töissä jäähallissa eikä Kauppiksen salissakaan Salban otteita seuraamassa.

– Iso kiitos Lukon lääkäreille Virtalan Mikalle ja Isotuvan Jyrkille sekä fysiolle

Kuosmasen ”Manelle”

.

Etkö sinä itsekin hierojakoulutuksen saaneena osannut tarkkailla itseäsi?

– Oma tietämys vähän katoaa, kun itsellä käy näin. Itse ei näe kaikkea ja sitä tarvitsee sen ulkopuolisen sanomaan, missä mennään, vastaa Pihkoluoma.

– Toisaalta kun on tietämystä, niin kiinnittää ehkä ihan liikaakin huomiota kaikkiin pikkukolhuihin.

Emme suostu häviämään!

SalBa on aloittanut miesten divarin vahvasti, sillä se on napsinut jokaisesta pelistä pinnoja.

– Ei ole suostuttu eikä suostuta häviämään. Meillä on hyvä joukkue ja paljon nälkää. Mukana on niin kokeneita kuin nuoriakin pelaajia ja meillä on hyvä olla yhdessä, määrittelee Pihkoluoma.

– Tämän eteen on tehty pirusti hommia ja toivottavasti aikanaan tulee se palkintokin. Pystymme haastamaan tässä sarjassa kenet vaan ja meitä on hankala voittaa.

Tämän lauantain salibandypelistä ”Piko” on pois, sillä työt vievät miehen Tampereelle Lukon vieraspelireissulle.

– Onneksi valmentajat ja muut ovat ymmärtäneet tämän kahden lajin palvelemisen, kiittelee Pihkoluoma.

– Pelireissuillakin pääsee kyllä treenaamaan, sillä halleissa ja hotelleissa on hyvät punttisalit.

Lukon pelejä ei kommentoida

Tomi Pihkoluoma viihtyy mainiosti myös Rauman Lukon matkassa.

– Sielläkin on iso asia se, että meillä on hemmetin kivaa. On hyvä porukka ja olen tykännyt olla töissä. Aina ei edes hommat tunnu työltä, Pihkoluoma kehuu.

– Sen enempää en Lukon pelejä kommentoi, mutta olen luottavaisin mielin. Minun tehtävänäni on olla aina positiivinen ja auttaa äijiä parhaani mukaan.

Eilen Lukolla oli kotipeli Tapparaa vastaan. Pihkoluoman työpäivä meni tähän tapaan:

– Kahdeksalta hallille. Kahvittelun aikana porukkaa valuu pikkuhiljaa paikalle. Pari tuntia tehdään valmisteluja ja otetaan jätkiä vastaan. Autan venyttelyssä.

– Lounaan jälkeen käyn pikaisesti kotona päästämässä koirat ulos ja tulen takaisin hallille. Itsekin teen tunnin harjoituksen. Sitten jätkät tulevat takaisin hallille ja alkaa valmistautuminen peliin. Muutama kaveri tarvitsee vähän herättelyä, Pihkoluoma kertoo.

Pelinjälkeisiin huoltoihin menee vielä sen verran aikaa, että kotona ollaan illalla puoli yhdentoista nurkilla.

– Välipäivänä tehdään hierontoja sitten enemmän. Niitä ei pelipäivinä tehdä.

Kiekko kulki

Haastattelun päätteeksi on aika ottaa viiden minuutin pöytälätkämatsi.

– Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen tällaista pelannut.

Niin tai näin, vieras on iskussa ja takoo taululle tylyt 5-1 lukemat.

– Tämähän oli pitkästä aikaa kauhean mukavaa!

– Pitäisiköhän hankkia tällainen peli itsekin? Voisi olla käyttöä kavereiden kanssa erityisilloissa, pohtii Tomi Pihkoluoma.