Pirinen loihtii nyt kultaleijonien tarinan kirjaksi

Harri Pirinen tekee kirjan tuoreista jääkiekon maailmanmestareista. Kuva: Jussi Hietikko

Bazar Kustannus Oy julkaisee lokakuussa kirjan Kultaleijonien tarina 2019, joka kokoaa kaikkien aikojen huikeimman suomalaisen jääkiekkojoukkueen syntytarinan. 

Teoksessa kerrotaan miten hajanaisesta ryhmästä nuoria, osin melko kokemattomia pelaajia syntyi muutamassa kuukaudessa tiimi, joka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voitti jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019.

Raumalaislähtöinen urheilutoimittaja Harri Pirinen käy läpi joukkueen yhteenhitsautumisen vaiheet 12 viikon ajalta, ensimmäisestä harjoitusleiristä kultajuhliin. Tätä kirjaa varten tehdyissä lukuisissa haastatteluissa ääneen pääsevät niin pelaajat kuin valmennusryhmäkin, mutta myös se hiljainen taustajoukko, joka omalta osaltaan mahdollisti menestyksen.

Myös Suomen Jääkiekkoliitossa ollaan tyytyväisiä kirjan ilmestymiseen.

- On hienoa, että tämä ainutlaatuinen menestystarina saadaan dokumentoitua kansien väliin. Siksi olemme omalta osaltamme tukemassa tätä kirjaprojektia, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Matti Nurminen toteaa tiedotteessa.

Runsaasti kuvitettu teos sisältää kattavat tilastot ja pelaajaesittelyt. Osa kirjan myyntituotoista ohjataan vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Kirjan kirjoittaja Harri Pirinen on koko elämänsä ajan jääkiekkoa seurannut urheilutoimittaja, joka on työskennellyt useissa toimituksissa, muun muassa Länsi-Suomessa. Hän on aiemmin kirjoittanut kirjan Nuorten jääkiekon maailmanmestarit 2016 ja Helsingin IFK:sta kertovan teoksen Stadin Kingit – Vuoden 1969 mestarijoukkue ja Carl Brewerin perintö.

Lisää aiheesta

Video: MM-kulta maistuu! Näin kylvetään Raumalla ja Helsingissä

Video: Suomi on maailmanmestari - MM-kulta sai juhlat pystyyn Raumallakin!

Video: Leijonien tasoitusmaali sai Tifosin yleisön hurmioitumaan