Pistepörssin voittaja poistui kiitollisena ja harmistuneena - "Yksi sulaminen ratkaisi"

Antti Suomela pettyi suoritukseensa puolivälierissä HIFK:ta vastaan. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

JYPistä jäi tappiollisessa puolivälieräsarjassa HIFK:ta vastaan vähän sellainen kuva, että ihan kaikkea ei saatu traktorista irti. Silti pettymyksen hetkellä on hyvä myöntää tosiasiat.

- On oltu vahva joukkue koko kauden. Nyt tuli vahvempi vastaan, kultakypärä Antti Suomela sanoi.

Kun HIFK oli voittanut kiirastorstain kuudennen kohtaamisen maalein 2-1 ja marssinut välieriin voitoin 4-2, palasi Suomela toviksi Hippoksen merkilliseen viidenteen otteluun, jossa JYP hukkasi 5-0 -johdon 6-7 -jatkoaikatappioksi.

- Koko ajan on pyritty kehittämään peliä ja hyvin onnistuttukin, mutta tuntuu, että tuo yksi sulaminen ratkaisi nyt koko kauden, Suomela murehti.

- Toisaalta HIFK:lla oli kuria oikeilla hetkillä. Ja moni joukkue ei olisi 0-5:stä takaisin tullut, hän lisäsi.

Runkosarjassa pistepörssin voittanut hurrikaanisentteri ei ollut tyytyväinen tuloksentekoonsa pudotuspeleissä. Kuuden ottelun saldoksi jäi 1+2.

- Oli tiedossa, että meitä otetaan tiukemmin. Ensimmäisen pelin jälkeen päästiin hommaan kiinni, mutta olisin halunnut olla enemmän ratkaisuroolissa. Meidän ketjun (Jerry Turkulainen - Suomela - Juuso Puustinen) olisi pitänyt pystyä kantamaan joukkuetta paremmin hyökkäyspäässä. Ei voi olla tyytyväinen, Suomela ilmoitti.

Sentteri jatkanee uraansa ensi kaudella KHL:ssa tai NHL:ssa, vaikka taskussa on tiettävästi myös HIFK:n laatima liigasopimus. Kaksi kautta, 117 ottelua ja 105 (43+62) tehopistettä JYPissä jäivät Suomelan mieleen erityisenä ajanjaksona.

- Aika... Pettyneet tunnelmat, mutta tämä on ollut unohtumatonta aikaa. Kiitos, hän sanoi kyynelsilmin.