Pitkä ja mutkikas tie liigafinaaliin

Lukko pelaa huomenna tiistaina Luulajassa tärkeän CHL-ottelun. Isäntäjoukkueen nelosketjua johtanee raumalaisille tuttu mies, Niklas Fogström.

Fogström on Vaasan Sportin kasvatti. Hän tuli nuorena Raumalle, kävi armeijan Huovinrinteellä ja voitti nuorten liigan pistepörssin Lukossa. Kauden päätteeksi tilastoihin merkittiin muutama liigamatsikin, kun flunssa kaatoi lukkolaisia petiin.

Hän ei kuitenkaan uskonut saavansa seuraavalla kaudella peliaikaa Lukon liigaryhmässä. Niinpä Fogström palasi Vaasaan, jossa kiekkoilu jatkui opintojen ohessa.

Vaasasta Fogström houkuteltiin Ruotsiin, ensin kolmannelle sarjatasolle Tingsrydiin. Sieltä hän pääsi kakkostasolle Allsvenskanin Nyköpingiin, jossa peli kulki töiden ohella.

Lukko tarjosi sopimusta tutulle miehelle. Se oli 26-vuotiaalle ensimmäinen oikea ammattilaisdiili.

Fogström ehti pelata Lukossa vain kahdeksan liigaottelua ennen kuin palasi Ruotsiin. Allsvenskanin Morassa hän otti ja kantoi vastuuta. Hänestä tehtiin kapteeni.

Luleå Hockey näki miehen kyvyt ja tarjosi 30-vuotiaalle pääsarjasopimusta. Fogström tarttui tilaisuuteen, otti vakipaikan joukkueessa ja voitti hopeaa. Runkosarjassa hän oli Luulajan viidenneksi paras pistemies (10+13). Lukossa nyt pelaava Toni Koivisto teki 10+16 pinnaa.

Fogströmillä on menossa kolmas kausi Luulajassa. Hän on pelannut kaikki ottelut tähän mennessä.