Pitkä pommittaminen toi tulosta – Petra Nieminen muuttaa Luulajaan

Ruotsin maine naiskiekkoilua arvostavana maana saa yhden lisävahvistuksen, kun 19-vuotias maajoukkuehyökkääjä Petra Nieminen siirtyy länsinaapuriin.

Ruotsin jääkiekkomestari Luulaja tiedotti tehneensä sopimuksen 19-vuotiaan nokialaishyökkääjän kanssa. Pohjois-Ruotsin suurseura on jo pitkään ollut erittäin lupaavan Niemisen kintereillä. Tähän asti lukio-opinnot Kuortaneella ovat pitäneet Niemisen Suomessa, mutta nyt hän vastasi Luulajan kutsuihin myöntävästi.

Luulajan suomalaiskaartiin lukeutuvat myös hyökkääjät Michelle Karvinen ja Noora Tulus sekä puolustajat Jenni Hiirikoski ja Ronja Savolainen.

Jo pitkään maajoukkueen vahvuuteen kuulunut Nieminen oli mukana talvella Pyeongchangissa olympiapronssia voittaneessa Suomen maajoukkueessa, joukkueen nuorimpana pelaajana.

Nieminen pelasi kotimaan liigassa Kuortaneen riveissä 29 ottelua ja teki 43 pistettä (19+24). Olympiakisoissa hän teki kuudessa ottelussa tehot 3+2.

–  Hienoa, että Petra Nieminen valitsi meidät. Hän on suuri lahjakkuus, ei pelkästään Euroopan vaan myös koko maailman mittakaavassa, valmentaja Fredrik Glader iloitsi paikallislehti NSD:ssä.