Pitsiturnauksen odotettu aamuderby ei räjäyttänyt hallia – Ässät nollasi Lukon

Paikallispelissä ei nähty vanhojen aikojen tapaan tappeluja, eikä juuri taklauksiakaan.

Rauman Lukon ja Porin Ässien välinen perinteinen Pitsiturnauksen aamuderby oli loppuunmyyty, mutta vaikka kannattajaryhmät pitivät omaa meteliään, ei tunnelma mitenkään hallista kattoa irti räjäyttänyt.

Ässät voitti ottelun maalein 0–2 (0–1, 0–1).

Lukosta voi kauden ensimmäisen kesäpelin perusteella tehdä sen tulkinnan, että päävalmentaja Tomi Lämsän systeemissä ei haluta hieroa kiekkoa liiaksi omassa päädyssä. Suunta on mieluummin nopeasti ja suoraviivaisesti kohti vastustajan päätyä.

Lukon uusista pelaajista eniten säväytti nopeajalkainen ja pehmeäkätinen sentteri Jami Krannila.

Torjuntavuorossa Lukon maalilla oli HPK:sta siirtynyt Daniel Lebedeff, jonka onnistui ohittamaan Dylan Fabre.

Ässien uusi ranskalaishyökkääjä punnersi puolustajan ahdistamanakin maalin takaa tekopaikalle ja pyöräytti vanhanaikaisen kaltaisen Lebedeffin jalkojen välistä sisään ajassa 13.19.

Ottelun toisen maalin Fabre teki lopussa tyhjään maaliin.

Lukko sai toisessa erässä kiekon ylivoimalla verkkoon, mutta Julius Mattilan tekemä osuma hylättiin potkumaalina.

Ässien Niklas Rubinin nollapeli irtosi 17 torjunnalla. Lukon Daniel Lebedeffille torjuntoja kertyi 2 x 15 minuutin pelissä 10 kappaletta.