Pitsiturnauksessa on häkki täynnä - "Luvassa voi olla merellistä sumua"

Yksi Pitsiturnauksen perinteistä: jono aamutuimaan. Tulevana perjantaina jonottamisen tueksi voi tarvita sateenvarjoa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Lukon tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf kertoo, että Pitsiturnauksen liput ovat liikkuneet hyvin ja viime vuoden tahtiin. Odotettavissa on siis loppuunmyyty tapahtuma ainakin päivän alkupuoliskon osalta.

– Periraumalaiseen tapaan liput ostetaan aika loppumetreillä. Nytkin lippuja tulee jäämään ovelle myyntiin, mutta jokavuotinen perinne on myös se, että lippujono ulottuu aamulla lähelle Nortamonkatua, Eklöf sanoo.

Iltalippujen saatavuuteen vaikuttaa puolestaan se, ketkä ratkaisupeleissä ovat mukana.

– Tärkein tekijä tietysti on Lukon jatkoon pääsy. Seuraavaksi eniten vaikutusta on Ässien ja TPS:n menestyksellä. Näillä joukkueilla on eniten faneja matkassa, joten jos kaikki ovat jatkossa, ei iltalippuja vapaudu kovin paljoa myyntiin, kun iso osa kannattajista pysyy hallilla iltaan asti.

– Mutta vaikka iltakahdeksalta finaalissa pelaisivat Lukko ja Ässät, eniten ihmisiä on hallissa kello 10.15, kun satakuntalaiset seurat kohtaavat päivän alussa, Eklöf jatkaa.

Tämän vuoden Pitsiturnauksessa uutta on se, että Foster'siin pääsevät ruokailemaan ja peliä seuraamaan vain pöytäpaikan varanneet.

– Kysyntä on ollut niin suurta, että päädyimme tähän ratkaisuun. Vastaavasti taas hallin muita ruokapalveluita on lisätty. Iltapäivän puolella Foster's voi aueta kaikille kävijöille, mutta se ei ole vielä varmaa, Eklöf kertoo.

Keskiviikkona sääennusteet lupailevat perjantaille 14–19 asteen lämpötiloja, jonkin verran sadetta ja erittäin kosteaa ilmaa.

– Jos lämpöä on vaikka parikymmentä astetta ja hallissa 5 000 kastunutta ihmistä, enteilee se halliin merellistä sumua, Eklöf tuumii.

Lisää aiheesta

Lukko-puolustaja Suistio pääsee Pitsiturnauksessa tällä kertaa töihin toiselle puolelle

Virta marssittaa Pitsiturnaukseen Lukon parhaan kokoonpanon - "Paineet alkoivat heti"