Pitsiturnaus 2018: Ei maaliakaan omiin - Pelicans vei Pitsin puhtaalla pelillä

Järjestyksessään 25. Pitsiturnaus mitellään Raumalla 3. elokuuta. Kiekkoareena seuraa turnauksen etenemistä.

TPS-Pelicans 0-2 (0-1, 0-1)Maalit: 17.45 Miska Siikonen (Jesse Mankinen) 0-1. 2. erä: 38.23 Severi Lahtinen 0-2 TM.Osuma: Miska Siikosen finaalin ratkaissut veto oli niin laadukas, että se olisi uponnut kenen tahansa maalivahdin taakse. Suoraan syötöstä laukaus upposi aivan takayläkulmaan.Hahmo: Pelicansin vahva puolustuspeli oli joukkueen selkäranka läpi turnauksen. Tasavahvasta puolustuksesta erottui Oliwer Kaski, joka hoiti hommansa omassa päässä, mutta oli vaarallinen myös viivapelaajan paikalla.Oho: Pelicans voitti Pitsiturnauksen päästämättä maaliakaan.

Pelicans-Jukurit 1-0 VL (0-0, 0-0, 2-1)

Maalit: Turnauksen ensimmäinen 0-0-ottelu osui välierään.Osuma: Jukurit-vahti Sami Rajaniemi ottelun viimeisellä sekunnilla todellisen pelastuksen. Severi Lahtinen pääsi avopaikasta yrittämään, mutta Rajaniemen hanska heilahti.Hahmo: Pelicansin maali on pysynyt varjeltuna läpi koko turnauksen. Välierässä torjuntavastuussa ollut Jussi Olkinuora nappasi kahdeksan torjuntaa.Oho: Jukurien Ville Leskisen 2+10-minuutin arvoinen laitataklausjäähy oli turnauksen ensimmäinen iso rangaistus.

Lukko-TPS 2-5 (1-4, 1-1)Maalit: 1. erä: 0.32 Patrick Björkstrand (Markus Nurmi, Oula Palve) 0-1, 7.00 Otto Nieminen (Hannu Kuru) 0-2, 7.12. Nieminen (Kuru) 0-3, 8.47 Eetu Koivistoinen (Niklas Ylitalo, Justin Danforth) 1-3, 9.28. Lucas Ekeståhl-Jonsson (Elmeri Eronen, Björkstrand) 1-4. 2. erä: 27.26. Kuru 1-5 TM. 28.56. Jesse Ruotsi 2-5.

Ratkaisu: Ensimmäisessä erässä tullut Otto Niemisen tehohetki oli Lukolle liikaa. Pirteästi läpi turnauksen pelannut laituri iski maalit perättäisissä vaihdoissa ja TPS karkasi kolmen maalin karkumatkalle.

Ottelun kulku: TPS sai otteluun lentävän lähdön, kun puolen minuutin pelin jälkeen Patrick Björkstrand sai lakaistua kiekon Lukko-vahti Oskari Setäsen edestä sisään. Turkulaiset pääsivät kolmen maalin karkumatkalle, kun Otto Nieminen iski 12 sekunnin sisään kaksi osumaa.

Kotiyleisö hiljeni kolmen maalin jälkeen nopeasti, mutta sinikeltaisten Eetu Koivistoinen toi jälleen tunnelmaa halliin iskemällä kiekon ohi Rasmus Tirrosen. Iloa kesti vain hetken, kun Lucas Ekeståhl-Jonssonin yllätti Setäsen jo neljännen kerran.

Selvässä tilanteessa tunteetkin jo kuumenivat ensimmäistä kertaa turnauksen aikana. Pienistä nahisteluista selvittiin kuitenkin kaksiminuuttisilla.

Toisessa erässä Lukko sai peliä paremmin haltuunsa, kun TPS:lle luonnollisesti riitti kolmen maalin johtoasema. Turkulaiset puolustivat hyvin Lukon pelaajien maalipaikat pois, ja terävästi pelannut Tirronen pelasti loput.

Lukko lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia jo hyvissä ajoin kuusi minuuttia ennen pelin päätöstä. Raumalaiset pitivät hyvin kiekkoa hallussaan, mutta eivät päässeet tilanteille. Hannu Kuru lopulta kiitti avonaisesta maalipaikasta, ja napautti toisesta päädystä kiekon Lukko-verkkoon. Jesse Ruotsi pääsi lopussa vielä kaunistelemaan lukemia 2-5:een.

Lukko-Jukurit 1-0 (0-0, 1-0)Maalit: 2. erä: 28.53 Jyri Marttinen (Jere Friberg) 1-0Osuma: Lukon kanadalaislaituri Justin Danforth esiintyi toisessakin ottelussa pirteästi. Hän herätteli yleisöä avauserässä napakalla taklauksellaan.Hahmo: Lukon maalilla pelannut 18-vuotias Kalle Nurmi oli ottelun ehdoton hahmo. Hän torjui avauserässä jo kahdeksan kertaa jo piti muun muassa hyvässä vireessä olleen Mika Partasen kurissa.Oho: Ennakkotiedoista poiketen Lukon Jyri Marttinen pystyi pelaamaan Pitsiturnauksessa. Hän oli Jukureita vastaan kolmannessa pakkiparissa Tarmo Reunasen kanssa.Voittomaalikilpailu: Mark Auk veivasi Lukolle voiton.

TPS-Sport 2-0 (1-0, 1-0)

Maalit: 1. erä: 5.34 Hannu Kuru (Lucas Ekeståhl-Jonsson, Santeri Lukka) 1-0. 2. erä: 16.31 Teemu Väyrynen (Olli Kaskinen, Eetu Pylkkänen) 2-0Osuma: Teemu Väyrynen ohjasi taidokkaasti Olli Kaskisen viivakudin ohi Sportin maalia vartioineen Mika Järvisen.Hahmo: Rasmus Tirronen TPS:n maalilla torjui muutaman vaarallisen paikan ja piti maalinsa puhtaana.Oho: Sport ei tehnyt Pitsiturnauksessa maaliakaan. Vaasalaisten kotimatka alkoi heti alkulohkon jälkeen.Voittomaalikilpailu: Patrick Björkstrand veivasi voiton TPS:lle.

Ässät-Jukurit 1-3 (1-1, 0-2)Maalit: 1.erä: 1.05 Peter Tiivola 1-0, 12.22 Mika Partanen (Turo Asplund) 1-1. 2. erä: 23.24 Julius Vähätalo (Janne Tavi, Jesper Piitulainen) 1-2, 29.09 Mika Partanen 1-3Osuma: Jukurien Mika Partanen iski mikkeliläisten turnauksen avausosuman. Hän löi taidokkaasti ilmasta kiekon ohi ässävahti Henri Kiviahon.Hahmo: Partanen iski ottelussa kaksi osumaa. Jälkimmäisen hän viimeisteli tyhjään ässämaaliin.Oho: Ässien Pitsiturnaus päättyi alkulohkoon.Voittolaukaukset:  Joona Jääskeläinen ratkaisi voiton Jukureille.

Sport-Pelicans 0-1 (0-0, 0-1)Maali: 2. erä: 29.23 Severi Lahtinen (Jesse Mankinen, Oliwer Kaski) 0-1Osuma: Ilveksessä viime kaudella pelannut Sport-puolustaja Valtteri Viljanen tarjoili ottelun komeimman taklauksen. Hän pysäytti puolittaisella lonkkataklauksella Severi Lahtisen etenemisen.Hahmo: Pelicansin maalia vartioinut Jakub Skarek jatkoi siitä mihin Jussi Olkinuora ensimmäisessä erässä jäi. Tshekkivahti piti Olkinuoran tavoin maalinsa puhtaana. Hän pysäytti 12 vaasalaisten laukausta.Oho: Molemmat joukkueet käyttivät aikalisän ottelussa.Voittolaukaukset: Oliwer Kasken osuma ratkaisi kisan Pelicansille.

Lukko-Ässät 2-1 (1-1, 1-0)Maalit: 1. erä: 5.41 Jere Friberg (Aaro Vidgren, Janne Niskala) 1-0, 10.43 Aleksi Rekonen (Juho Tommila, Jesperi Kotkaniemi) 1-1. 2. erä: 15.18 Toni Koivisto (Jakub Krejcik, Janne Keränen) 2-1Osuma: Lukon tshekkipuolustaja Jakub Krejcik avasi Toni Koiviston toisen erän alussa läpiajoon, ja kokenut laituri iski raumalaisten toisen osuman.Hahmo: Arttu Ilomäen johtama Lukon ykkösketju laidoillaan Heikki Liedes ja Justin Danforth oli ottelun näkyvin koostumus. Etenkin ketjun sentteri juoni monta maalipaikkaa, mutta viimeistelyssä puuttui viimeinen maltti.Oho: Lukon sairastupa sai uuden jäsenen, kun puolustaja Simo-Pekka Riikola loukkasi itseään avauserässä. Hän pystyi kuitenkin lopulta kävelemään omin voimin, mutta ontuen pukusuojaan.Voittolaukaukset: Ässät vei voittolaukaukset Jarno Kärjen maalilla.

Pelicans-TPS 2-0 (1-0, 1-0)Maalit: 1. erä: 2.30 Lauri Heino (Keni Karalahti) 1-0. 2. erä: 22.30 Mikko Laine (Oliwer Kaski, Joakim Kukkonen) 2-0Osuma: Pelicansin Lauri Heino pääsi viimeistelemään kaikkiaan 25. Pitsiturnauksen avausosuman. Hän ohjasi Keni Karalahden oivaltavan laukauksen ohi Henrik Haukelandin.Hahmo: Poissaoloja paikkaamaan hankittu hyökkääjä Mikko Laine käytti heti ensimmäisen pelin näyttöpaikkansa tehokkaasti ja iski lahtelaisten toisen osuman.Voittolaukaukset: Pelicansin Severi Lahtinen veivasi upealla kikalla kiekon ohi TPS-vahti Haukelandin.