Pitsiturnaus on fanien juhlaa

Risto Toivonen, Riku Lehtinen, Mikko Ruusu, Ville Tammi ja Janne Timonen aloittivat omaa Pitsiturnaustaan jo hallin ulkopuolella. Kuva: Iiro Lehtonen

Seitsemältä monen Pitsiturnaukseen suunnanneen kello ei ollut vielä soinut, mutta Äijänsuon parkkipaikalle olivat jo ensimmäiset suuntaamassa hyvän paikan toivossa. Risto Toivonen, Riku Lehtinen, Mikko Ruutu, Ville Tammi ja Janne Timonen kertoivat olleensa ensimmäisten joukossa pöytäjääkiekkoaan virittämässä.

- Täällä ne oikeat pelit pelataan, HIFK:n paitaan sonnustautunut Timonen kommentoi.

Toivosen mukaan he ovat joka vuosi Pitsiturnauksessa, mutta oheen viritetyt pöytälätkäpelit ovat nyt kolmatta vuotta käytössä.

- Tällä hetkellä tilanne taitaa olla 3-2, HIFK johtaa, Timonen naurahtaa.

Seitsemän aikaan oli Marko Eklundin ja hänen Tiina-vaimonsa matka vasta puolivälissä. Kaudella 1987-88 Lukkoon hurahtaneen Eklundin matka hallille alkoi aina Kymenlaaksosta Kausalasta asti.

- Varmaan Kymenlaakson kovin, mutta en tiedä olenko koko Etelä-Suomen kovin Lukko-fani, hän naurahtaa.

Jarmo Myllyksestä alkanut sympatisointi on kasvanut vuosien varrella tosirakkaudeksi. Nyt sinikeltaista hurraavat myös hänen lapsensa.

- Tyttäreni toivoi joulupukilta Lukon t-paitaa ja hupparia. En siinä vastaankaan voinut sanoa, Eklund sanoo.

Etäisyyden vuoksi hän käy Raumalla otteluja katsomassa muutaman kerran kaudessa, mutta vieraspelejä kertyy kalenteriin huomattavasti enemmän. Viime kaudella hän laski käyneensä muun muassa Kouvolassa, Helsingissä, Lahdessa ja Lappeenrannassa yhteensä viidentoista pelin edestä.

- Pakko sanoa, että tiistain arkipeleissä Lahdessa on Lukko-fanilla aika yksinäinen olo. Ei ole paljon tarvinnut ylävitosia heitellä, hän naurahtaa.

Kausalalainen Marko Eklund on luultavasti Kymenlaakson kovin Lukko-fani. Kuva: Iiro Lehtonen

Lisää aiheesta

Tunnusta väriä! Kiekkoareena kokosi komeita fanityylejä Pitsiturnauksesta