Poika Porista veti ”hienon näytön johonkin suuntaan”

Jussi-Pekka Raitanen johdatti rankkarimaalillaan SalBaa kohti avausvoittoa.

Ennakkosuosikin paineet eivät musertaneet SalBaa ainakaan kauden ensimmäisessä pelissä, vaan raumalaiset puristivat miesten salibandydivarin avauskamppailussa 6–3 (1–1, 2–1, 3–1) -voiton Hawksista.

– Semmoinen ihan tasapainoinen esitys mun mielestäni. Ei hirveästi ollut heikkoja hetkiä, ensimmäisen virallisen pelinsä SalBan päävalmentajana vetänyt Mikko Lehti summasi.

– Ehkä pallollisessa pelissä oli haasteita alussa. Mietin, oliko odotuksen tunnetta ja jännitystä, mutta kun saatiin pari maalia, peli alkoi vapautua.

SalBan alkujännitys antoi lopulta Hawksille kamppailun avausmaalin, sillä Juho Tuokkola sai pallon oli raumalaisveskari Jani Lahden pelin 14. minuutilla.

Koirapaidat kuitenkin kuittasivat pelin tasoihin vielä avauserässä. Tasoitusmaali oli hetki, jonka Lehti nosti pelin jälkeen erityisesti esiin.

Sen viimeisteli Karhuista täksi kaudeksi SalBaan siirtynyt Jussi-Pekka Raitanen rangaistuslaukauksesta.

– Mun mielestäni oli hieno näyttö johonkin suuntaan, kun 2005 syntynyt poika Porista teki ekan divarimaalinsa rankkarista, Lehti totesi.

Miksi nuori pelaaja sai ampua rankkarin?

– Hän on hyvä vetämään rankkareita, Lehti vastasi.

– Toki peli oli siinä vaiheessa 0–1, ja pelattiin ekan erän loppua. Eka peli, ei maalia alla, mutta hyvin hän kesti sen tilanteen.

”Meillä oli hyvä ilme”

Heti toisen erän alkuun maaliverkkoa heilutti pelaaja, jolle maalinteko on käytännössä arkipäivää eli Jani Lehtoniemi. Toisen erän viimeisellä minuutilla Lehtoniemi puolestaan syötti Niko Kaerlan tekemään raumalaisille taas johtomaalin.

Hawks vielä tasoitti Alexander Hoffströmin maalilla, mutta sen jälkeen SalBa meni menojaan. Tuomas Arola, Jonne Aaltonen ja Henry Stenfors saivat pallon vuorollaan vastustajan maaliin.

– Meillä oli hyvä ilme, ja varsinkin kolmannen erän johtoasemassa pelasimme tosi fiksua pallonhallintaa, Lehti sanoi.

– Vastustaja oli aika raikas, nuori, hyväjalkainen ja hyvin karvaava joukkue. Meillä on nyt kaikki hyvin, ja sunnuntaina lähdemme ottamaan lisää pisteitä.