Poikkeava peli poikkeavassa paikassa – 10 maalin juhlat raumalaisille

Jani Lehtoniemi ja Tuomas Arola olivat vauhdissa Pohitullissa.

Yleisöennätyksiä ei tällä kertaa laitettu uusiksi, kun SalBa vieraili muutaman vuoden tauon jälkeen Uudenkaupungin Pohitullissa, mutta eivätpä joutuneet raumalaiset myöskään ihmettelemään tappiota teemaottelussa.

Kolme aikaisempaa muualla kuin Kauppiksella pelattua SalBan kotipeliä olivat päättyneet vierasvoittoihin, mutta nyt koirapaidat taiteilivat jyväskyläläisestä O2:sta puhtaan 10–2 (3–2, 2–0, 5–0) -voiton.

– Oli ihan mukavat olosuhteet ja jonkun verran väkeä, SalBan päävalmentaja Mikko Lehti tokaisi.

– Tykkäsin kyllä, kun yleisö tulee lähelle kenttää ja pelattiin liigamatolla. Olosuhteet olivat kunnossa.

Aiemmin SalBa on pelannut Uudessakaupungissa Salibandyliigan lisenssiehtojen takia, mutta ny raumalaiset veivät divaripelin omasta halustaan 50 kilometrin päähän.

Taustalla on seurayhteistyö Nystarsin kanssa sekä halu olla vahva tekijä alueen salibandyssä. Lauantain divaripelin yleisömääräksi kirjattiin 286.

Kävittekö etukäteen tutustumassa pelipaikkaan?

– Emme. Sekin kävi jossain kohtaa mielessä, että olisiko pitänyt tulla. Mutta itsekin olin ensimmäistä kertaa elämässäni täällä, Lehti kertoi.

Kaikki uusikaupunkilaiset pääsivät pisteille

Uusikaupunkilaiselle Tuomas Arolalle sen sijaan Pohitulli on tuttu paikka, ja hän painoikin pallon verkkoon heti pelin toisella minuutilla.

SalBan alku oli muutenkin väkevä, sillä se takoi reilussa kymmenessä minuutissa 3–0-johdon, kun myös Artturi Hyvärinen ja Janne Kuusiluoto löysivät verkon.

O2:n tehojakso osui avauserän loppupuolelle, kun Elmo Lavonen ja Joonas Lundell pystyivät ohittamaan SalBan maalivahdin Jani Lahden.

Toinen erä ehti vanheta vain 25 sekuntia, kun Hyvärinen teki pyhäinpäivän toisen maalinsa ja alkoi pohjustaa jo raumalaisten voittoa.

Toinen Uudenkaupungin oma poika eli Jani Lehtoniemi osui vielä toisessa erässä, joten SalBa palautti johdon kolmeen maaliin.

Päätöserässä nähtiinkin sitten koirapaidoilta kunnon maalikarkelot. Lehtoniemi osui vielä kahdesti eli sai hattutempun täyteen, ja kertaalleen maalintekoon pystyivät Marius Suominen, Tuomas Arola ja Jose Takala.

Arolan yhteistehot olivat 2+1. SalBan uusikaupunkilaisista Lari Lahti ja Joona Lehtoniemi merkkauttivat molemmat yhden syöttöpisteen, joten kaikki synnyinsijoillaan pelanneet pääsivät tilastoihin.

– Isot lukemat oli. Tänään oli juttuna vähän se, että teimme paikoista isolla prosentilla maalit, Lehti summasi.

– Tämä oli vähän erilainen peli mitä nämä meidän kotipelimme ovat olleet. O2 oli yllättävän hyvä pallon kanssa ja sai välillä hyviä pyörityksiä meidän päässämme.

– Nyt me saimme paljon riistoja ja kääntöjä, ja pystyimme hyödyntämään niitä. Monta kotipeliä me olemme olleet paljon pallossa, mutta nyt oli poikkeava pelinkuva siitä, mitä on ollut.