Poliisi varoittaa ampumaharrastajia – harjoituksia kuvattu ja kotipiirissä liikkunut epäilyttäviä henkilöitä

Poliisi kehottaa valppauteen ampumaradoilla. Kuva: Juha Sinisalo

Lounais-Suomen poliisilaitokselta lähti ampumaseuroille poikkeuksellinen viesti. Poliisi pyytää ampumarataharrastajia valppauteen, koska erityisesti toiminnallisia lajeja harrastaviin ampumaharrastajiin on kohdistunut kuluneen syksyn aikana tiedustelua.

Rauman lupapalveluyksikön päällikön rikoskomisario Leo Tusan allekirjoittamassa viestissä kerrotaan, että ampumaharrastajien harjoituksia ja harrastajien autoja on kuvattu salaa, ja muutaman harrastajan kotipiirissä on tämän jälkeen liikkunut epämääräisiä henkilöitä.

Pohjoisessa Suomessa on raportoitu myös asiaan todennäköisesti liittyviä murtoja ja murtoyrityksiä. Poliisin epäilysten mukaan osa tekijöistä on ollut ulkomaalaisia.

Nyt poliisi pyytää tietoja mahdollisista ylimääräisistä henkilöistä, jotka käyvät seuraamassa ampumaharjoituksia tai kuvaavat niitä. Poliisi kehottaa ottamaan henkilöiden tuntomerkit ja autojen rekisteritunnukset muistiin.

– Viimeistään tässä vaiheessa on syytä miettiä, onko oma aseiden säilytys kunnossa, Tusan kirjoittaman viestin lopussa lukee.

Kuvankaappausta viestistä jaettiin torstaina eri sosiaalisen median palveluissa. Tusa vahvisti Ilta-Sanomille, että viesti on aito.

Hänen mukaansa epäilyttäviä tahoja on tavattu seuraamassa esimerkiksi metsästysseurojen ja reserviläisten ampumaharjoituksissa. Ilmoituksia on tullut eri paikkakunnilta.

Ensimmäisenä aiheesta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Poliisilta lupa avata Kuivassuon korjatut ampumaradat

Vain tilaajille Poliisi tarkistaa Kuivassuon suljetut ampumaradat ennen käyttöönottoa

Vain tilaajille Selvät sävelet seuraaviin toimiin – RSA ja kaupunki sopivat, miten Kuivassuon ampumaratoja pitää kehittää

Vain tilaajille Luotia ei löytynyt, mutta RSA halua varmistaa turvallisuuden

Vain tilaajille Luoti saattoi rapsahtaa aurinkovoimalan rakentajien viereen – osa Kuivassuon ampumakeskuksesta käyttökieltoon