Ponthus Westerholm avasi liigakauden maalihanat! – HPK-maalivahti hölmistyi kierroksen tehneen ruotsalaishyökkääjän kudista

Lukko johti SM-liigan kauden avauspeliä 1–0 ensimmäisen erän jälkeen.

Jääkiekon SM-liigakauden 2023–24 ensimmäisen maalin teki Rauman Lukko. Lukko siirtyi ottelussa Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan 1–0-johtoon ajassa 14.53 Ponthus Westerholmin maalilla.

Maali syntyi tasavajaalla neljällä neljää vastaan. Westerholm kiersi hyökkäysalueen ympäri, piti maltillisesti kiekkoa ja ampui lopulta kiekon tulisesti ylänurkkaan. HPK-maalivahti Sami Rajaniemi ei pystynyt pysäyttämään ruotsalaislaiturin kutia.

Katso Westerholmin maali alta Lukon X-tililtä. Jos et näe maalia alta, katso se tästä.

Lukko johti HPK:ta 1–0 avauserän jälkeen. Toisen erän puolivälin nurkilla HPK:n Danick Martel yllätti Lukon Daniel Lebedeffin miinuskulmasta ja tasoitti ottelun lukemiin 1–1.

Ennen ottelua SM-liiga tiedotti tiukentuneesta tuomarilinjasta. Rangaistuksia nähtiinkin ensimmäisessä erässä: Lukolle vihellettin kolme kaksiminuuttista ja HPK:lle kaksi.