Katso video: Porin ravit piti perua, kun rata oli surkeassa kunnossa – keskusjärjestö vaatii selvitystä

Porissa ei ravata lauantaina. Kuva: Esa Urhonen

Lauantaina Porissa ajettavaksi tarkoitetut ravit piti perua heikkojen rataolosuhteiden takia noin puoli tuntia ennen ravien alkua, suomalaisen raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos kertoi verkkosivuillaan.

Porin ravilauantain mahdollisia olosuhteita oli ehditty spekuloida koko viikko. Alla oli kaksi viikkoa sitten Mikkelissä tapahtunut ravikatastrofi, kun Kavioliiga-ravit jouduttiin perumaan kolmen tunnin kaviouran kunnostuksen jälkeen.

Perjantaina tuli Porin raviradalta tieto, että kisat ajetaan normaalisti. Radalle oli levitetty kahdeksan kuormallista uutta pintaa, ja tuplasti saman verran oli odottamassa mahdollisia kunnostustoimenpiteitä.

Kilpailijat ja yleisö ehtivät lauantaina paikan päälle seuraamaan ravitapahtumaa, mutta puoli tuntia ennen ravien alkua tuli kovaäänisistä tieto ravien perumisesta. Radassa oli havaittu muutamassa paikassa vaarallisen pehmeitä kohtia.

"Olen rehellisesti sanottuna pettynyt"

Ammattivalmentaja Teemu Okkolin lähti kotimatkalle allapäin.

– Olen rehellisesti sanottuna pettynyt. Näin ei saisi käydä Toto75-ravien kohdalla. Turku ja Vermo olisivat molemmat pystyneet ajamaan ihan satavarmasti ravit turvallisissa olosuhteissa. Jos ravit olisi siirretty ajoissa loppuviikosta, ei kukaan olisi kärsinyt tilanteesta, Okkolin kommentoi.

Kaksi viikkoa sitten Mikkeli sai suhteellisen pienet sanktiot tapahtuneesta Suomen Hippokselta, sillä tuolloin Toto75-finaalipäivä vaihdettiin tavalliseksi Toto75-päiväksi.

Porilta pyydetään selvitystä tilanteesta torstaihin mennessä, jolloin asiaa käsitellään Suomen Hippoksen hallituksessa.

– Tilanne on nyt selvitettävä perinpohjaisesti. Haluamme selvityksen Porin ravien johdolta sekä toimihenkilöiltä. Hippoksen puolesta olemme äärimmäisen pahoillamme kilpailijoille ja yleisölle aiheutuvasta haitasta, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää kommentoi tilannetta tuoreeltaan.

Kuluva syksy on ollut ravien järjestäjille täynnä vastoinkäymisiä. Lahdessa vain kaksi päivää ennen Porin raveja ohjauskaapeli meni rikki kesken ravien, ja alueelta sammuivat ratavalot. Kisat jouduttiin tuolloin keskeyttämään kolmannen lähdön jälkeen.

Aiempina vuosina lähinnä pitkät pakkasjaksot ovat peruuttaneet raveja, ja tuolloinkin päätökset on pystytty tekemään edellisenä iltana.

Juttua muokattu kello 17.56: päivitetty kauttaaltaan.