Porissa harkitaan jopa Superpesiksestä vetäytymistä – puheenjohtaja MTV:lle "On se valtavan iso päätös, jonka kanssa tässä nyt painitaan"

Porissa mietitään, onko pesäpallon pelaaminen uhka vai mahdollisuus. Kuva: Juha Sinisalo

Naisten Superpesiksessä pelaava Porin Pesäkarhut harkitsee koko sarjasta vetäytymistä.

Seuran puheenjohtaja Vesa Saine sanoi Tulosruudun haastattelussa seuran puntaroivan nyt muun muassa joukkueen, taustojen, talkooväen ja yleisön terveyteen liittyviä asioita.

– On se valtavan iso päätös, jonka kanssa tässä nyt painitaan. Lähipäivinä se päätös pitää tehdä, voidaanko olla mukana, Saine totesi.

Feran pelinjohtajaa Arto Feliniä mietitytti huhtikuussa Länsi-Suomen haastattelussa erityisesti se seikka, mitä tapahtuu, jos joku pelaajista saa koronavirustartunnan. Päättyykö sarja siihen?

Pesäkarhut on teettänyt pelaajilleen kyselyn, jossa kysytään suhtautumista pelaamiseen koronaviruspandemian aikana.

–  On tärkeää, että kaikki tekijät ovat tämän jutun takana. Kyllähän se hankalaa on sarjaan lähteä, jos pelaajat eivät ole tämän jutun takana. Vaikea on soittaa, jos ei ole soittajia, Saine huomautti. 

Mietittävänä lienee myös talous. Pesäkarhujen yleisökeskiarvo oli viime kaudella ainoana sarjan seurana yli 1000, peräti 1288.

Ministeri Hanna Kosonen on sanonut Helsingin Sanomille, että yleisötapahtumissa voi olla kesäkuusta lähtien korkeintaan 500 ihmistä 

– Onko se sitten seuralle uhka vai mahdollisuus, että pelaa tai on pelaamatta? Saine pohti.

Pesäpalloliitto on ilmoittanut haluavansa käynnistää pesäpallokauden kesäkuussa. 

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Pallo-Iirot ja Fera odottavat lisätietoa ottelutapahtumien järjestämisestä – 500 hengen yleisöraja tulisi Raumalla usein vastaan

Vain tilaajille Feran puheenjohtaja tietää, että superpesiskausi ja hallituksen tuoreet linjaukset ovat hankala yhtälö”Vaikka olisi 50 katsojaakin, pelit tuottaisivat tappiota”

Vain tilaajille ”Mitä sitten, kun joku pelaajista saa tartunnan?” – Ajatus pesäpallokauden käynnistämisestä nostaa lukuisia kysymyksiä Feran pelinjohtajan mieleen