Porissa nähtiin lehmän pieru ja todella hyvää suorittamista

Antoine Laganière iski kaksi maalia SaiPan verkkoon. Kuva: Jukka Rautio/Europhoto

Ässien ja SaiPan ottelussa ei olisi nopealla vilkaisulla uskonut, että molemmilla joukkueilla oli pelissä iso panos. Ässät haluaa pysyä kymmenen parhaan joukossa, SaiPa hamuaa puolestaan suoraan puolivälieriin.

Ässien suoritus olikin kauttaaltaan hyvä. Joukkue sai jätettyä kaukaloon sen, mitä tarvitsi, ja vielä vähän enemmänkin. SaiPalle jäi mietiskeltävää. Annetaan valmentajien kuvailla tapahtumat.

- Mitä tästä nyt sanoisi. Esityksemme oli kuin lehmän pieru. Sellainen pieni hönkäys, joka haisi pahalta. Emme noudattaneet taktiikkaa, emme olleet aktiivisia, emmekä tehneet töitä riittävästi. Välillä olemme sortuneet tällaiseen, kun olemme pelanneet sarjassa alempana olevia joukkueita vastaan. Ei se niin saisi tässä vaiheessa kautta olla, SaiPan Tero Lehterä totesi.

Ässien leirissä tunnelmat olivat mukavammat.

- Jos SaiPan esitys oli lehmän pieru, se ei poista tosiasiaa, että Ässät oli nyt hyvä. Koko joukkue oli latautunut ja teimme kaukalossa paljon töitä. Keskittyminen oli juuri siellä, missä pitääkin. Tauolta ei ole aina helppo palata tositoimiin, mutta teimme sen todella hyvin, valmentaja Mikael Kotkaniemi iloitsi.

SaiPan urakka kuuden parhaan joukkoon hankaloitui huomattavasti. KalPa karkasi jo neljän pinnan päähän ja pelejä on jäljellä enää kolme. Ässille torstai oli puolestaan toivoa täynnä. Ilves jäi viiden pinnan päähän, ja joukkue nousi myös Pelicansin ohi sarjataulukossa.