Prahassa voittavat kaikki

Yhden ottelun perusteella harvoin isoja hankintapäätöksiä tehdään. Mutta vahvistuksen ne voivat saada yhdessä illassakin.

Lev Prahan päävalmentaja Vaclav Sykora näki tällä kaudella yhden Lukon kotimatsin paikan päällä. Neljännesfinaalissa Justin Azevedo teki 3+1 pistettä ja Petri Vehanen torjui 31 laukausta, kun Lukko pöllytti Jokerit 5-2.

Sen jälkeen Sykora ei enää voinut epäillä. Kyllä, Azevedo on pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan otteluita myös KHL:ssä.

Vehanen MM- ja KHL-voittajana puolestaan on varmaan Sykoran kaavailuissa riskitön valinta.

Lukolle kahden parhaan pelaajan menetys on kova kolaus. Yleinen fiilis lienee kuitenkin, että jos kaksikon piti mennä, niin mieluiten sitten Prahaan.

Raumalla 1990-luvun puolivälissä valmentanut Sykora on pitänyt kaikki nämä vuodet tiiviisti yhteyttä Lukon taustavoimiin. Lukko on saanut häneltä asiantuntevat arviot monesta tsekki- ja slovakkipelaajasta. Nyt, kun Sykora luotsaa taas KHL-joukkuetta, Lukon miehillä voi olla vastavuoroista annettavaa.

Lukon tarinalle on eduksi, että joukkue selvisi SM-välieriin ja tähdet saivat KHL-diilit. Tämä lisää taatusti Lukon houkuttelevuutta entisestään.

Praha on parhaita KHL-kaupunkeja. Ennen muuta siksi, ettei se sijaitse Venäjällä. Vasta ensimmäistä vuottaan Euroopassa asuva Azevedon pariskunta arvatenkin arasteli Moskovaa, kyrillisiä aakkosia ja outoa kieltä.