Pudotuspelimaailma sopii Jokerien tanskalaisjätille - "Tuomarit laittavat vähän pilliä sivuun ja sallivat kovemman pelin"

Oliver Lauridsen luutii toista kauttaan Jokerien puolustuksessa. Kuva: Pekka Rautiainen

Kovaluonteinen Oliver Lauridsen on sitä pelaajatyyppiä, jollaisten rooli korostuu kevään otteluissa, kun peli kovenee ja tuomarilinja hieman löystyy.

Jokerien 197-senttinen ja 108-kiloinen tanskalaisjätti kokee pääsevänsä omaan elementtiinsä pudotuspeleissä.

– Ei ole salaisuus, että tykkään pudotuspeleistä, ne sopivat minulle. Tuomarit laittavat vähän pilliä sivuun ja sallivat kovemman pelin, Lauridsen linjaa Jokerien tiedotteessa.

– Minun on aika ottaa vähän isompaa roolia kuin runkosarjassa, mutta ei tämä ole vain minusta kiinni, vaan enemmänkin kyse on siitä, mitä voin antaa joukkueelle.

Lauridsen sai nauttia kovien pelien voittamisesta kaudella 2015-16, jolloin hän edusti ruotsalaista Frölundaa. Göteborgilaisseura nosteli niin SHL:n kuin CHL:nkin voittopokaaleja.

Lauridsen valittiin kauden päätteeksi myös Tanskan parhaaksi puolustajaksi.

– Jokaisen pitää hyväksyä vähän erilainen rooli ja tehdä se, mitä ikinä vaatiikaan, että voitamme seuraavan vaihdon ja seuraavan ottelun, Lauridsen lkommentoi.

Jokerit päätti runkosarjan KHL:n kolmanneksi parhaana joukkueena ja aloittaa pudotuspelit lauantaina ja sunnuntaina pelattavillla kotiotteluilla HK Sotshia vastaan.

Jokerit ja Sotshi ovat kohdanneet KHL:n runkosarjassa kahdeksan kertaa. Tilastot ovat Jokereiden kannalta synkkää luettavaa, sillä helsinkiläiset ovat onnistuneet voittamaan vain kerran, historian ensimmäisessä kohtaamisessa vuonna 2014. Sen jälkeen Sotshi on vienyt peräti seitsemän ottelun putkeen.

Molemmat tämän kauden kohtaamiset ovat päättyneet Sotshin yhden maalin voittoon.

– Runkosarjan haasteet Sotshia vastaan eivät paina pudotuspeleissä, mutta emme voi muutenkaan miettiä runkosarjaa enää tämän enempää. On ihan eri asia pelata runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Nyt pitää voittaa sama joukkue neljä kertaa, Lauridsen painottaa.

– Lauantaina aloitetaan 0–0:sta. Parempi joukkue voittaa. Luotan, että me olemme se joukkue.