Punainen kortti sekotti taas Pallo-Iirojen suunnitelmat – "Nyt on menossa vaihe, että koetellaan kaikin tavoin"

Raumalaiset saattavat joutua tärkeään Jazz-peliin ilman ykkös- ja kakkosmaalivahtejaan.

Punaiset kortit ovat heiluneet Pallo-Iirojen peleissä tällä kaudella miesten Kakkosessa. Kymmenestä ottelusta viidessä tuomari on ajanut joko Iirojen tai vastustajan pelaajan suihkuun.

Torstaina Paraisilla vierasottelussa Pargas IF:ää vastaan oli Iirojen vuoro katsella punaista. B-lohkon kolmonen PIF myllytti ylivoimalla sarjajumbosta voiton maalein 4–1 (1–1).

– Aika paljon samanlainen juoni alussa kuin KaaPo-pelissä. Suht hyvä lähtö, luotiin painetta ja saatiin jokunen paikkakin. Mutta punainen alkuun, niin kyllähän se sekoittaa pakkaa aika kovasti, Pallo-Iirojen valmentaja Kimmo Hörkkö summasi.

Punainen kortti nostettiin maalivahti Miko Lainiolle parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Lainio tuli läpiajotilanteessa maaliltaan vastaan ja pallo osui hänen käteensä rangaistusalueen rajan ulkopuolella.

Maalin asteli ensimmäiseen Kakkosen otteluunsa Jesper Pietilä. Aiemmin muun muassa Peimari Unitedissa ja Paimion Hakassa alemmilla sarjatasoilla pelannut Pietilä tuli Raumalle opiskelujen perässä ja on pelannut tällä kaudella Iirojen kakkosjoukkueessa nelosdivaria.

Silvennoisen tasoitus sytytti toivonkipinän

Pietilä pystyi pitämään maalinsa puhtaana kahdeksan minuuttia ennen kuin PIF siirtyi 1–0-johtoon.

Maalintekijä oli jo kauden kuudennella maalillaan 18-vuotias Emil Peltonen, joka teki aiemmin elokuussa hattutempun joukkueiden kohdatessa Raumalla.

Ulosajon jälkeen ensimmäisellä jaksolla nähtiin kuitenkin toinenkin maali, ja sen teki vierasjoukkue. Toivonkipinän Iiroille antoi Topias Silvennoinen, jolle osuma oli kauden toinen.

Varavaravahti Pietilä pystyi muutamaan hyvään torjuntaankin, esimerkiksi kovapotkuisen Gesim Vocan yrityksiin. Vieraiden kannalta valitettavasti Voca osui toisella puoliajalla myös kahdesti maalipuiden väliin.

Peli oli käytännössä paketissa 56. peliminuutilla, kun PIF-puolustaja Ville Ranta-aho teki kulmapotkusta 3–1-maalin.

– Hyvin taisteliin ensimmäinen puoliaika loppuun ja saatiin siihen hyvin tehty maalikin, Hörkkö kertasi.

– Tauolla tehtiin pienen pientä muutosta. Emme halunneet lähteä pelaamaan riskillä, mutta haimme vähän suurempaa valmiutta, että olisimme vastaiskuissa vaarallisempia.

Suunnitelma ei kuitenkaan toiminut.

– En tiedä ymmärrettiinkö viesti väärin, mutta eihän se niin mennyt. Lähdettiin prässäämään vajaalla ylhäältä ja etäisyydet venyivät, Hörkkö arvioi.

– Lisäksi erikoistilanteiden puolustaminen oli jälleen heikkoa.

Ykkös- ja kakkosvahti mahdollisesti sivussa

Lainion kahden ottelun pelikielto on Iiroille erittäin huono uutinen, sillä ykkösvahti Henri Saarinen on loukkaantunut.

Maalivahtien lisäksi Iiroilta alkavat käydä vähiin kenttäpelaajatkin. Seura tiedotti, että puolustaja Jere Niiranen palasi opiskelemaan Ouluun ja jo aiemmin hyökkääjä Randell Harrevelt purki sopimuksensa.

Koko kauden sivussa ollut keskikentän Marcus Walden taas loukkaantui uudelleen kakkosjoukkueen pelissä FC Bodaa vastaan.

Ennestään loukkaantuneina olivat Saarisen lisäksi Juho Torkkeli ja Haya Fofana. PIF-pelin lopussa nilkutti vaihtoon vielä kapteeni Otto Schultz.

– Se on toivomista, mutta toivon, että ”Hemppa” on jo seuraavassa pelissä mukana, Hörkkö totesi.

– Mutta kun ykkös- ja kakkosmaalivahti ovat mahdollisesti molemmat sivussa, niin onhan se haastavaa.

Hyvä uutinen raumalaisjoukkueelle on, että loukkaantuneilla on kaksi viikkoa aikaa parannella vammojaan ennen seuraavaa peliä.

Iirot kohtaa seuraavaksi sarjapaikan kannalta elintärkeässä ottelussa FC Jazzin Raumalla 12. syyskuuta.

– Nyt on menossa vaihe, että koetellaan kaikin tavoin. Kyllä sen huomaa, että itseluottamus on kovilla, Hörkkö myönsi.