Puoli tuntia täysin Lukon tahtiin, mutta silti edelleen ilman kotivoittoa – "Ilves haistoi veren"

Ilves nousi Äijänsuolla voittajaksi.

Tämän kauden SM-liigan sarjaohjelman erikoisuuksiin voidaan laskea se, että Lukko ja Ilves päätyivät kohtaamaan toisensa toistamiseen jo kauden toisella viikolla.

Ensimmäisen näytöksen viime torstaina Tampereella vei Tuukka Tieksolan jatkoaikamaalilla Lukko. Keskiviikkona joukkueet kohtasivat Äijänsuolla, ja tällä kertaa oli tamperelaisten vuoro napata vierasvoitto.

Loppulukemat olivat 2–4 (1–0, 0–0, 1–4), joten Lukko on edelleen ilman kotivoittoa tällä kaudella.

– Tulos kyllä harmittaa, oikein kovastikin, Lukon valmentaja Tomi Lämsä henkäisi.

Lukon alku erinomainen

Alkuun tarina näytti olevan hyvin toisenlainen, sillä pelin ensimmäisen puoliskon Lukko suorastaan dominoi tapahtumia kaukalossa.

Raumalaisten rintamahyökkäykset vyöryivät kerta toisena jälkeen Ilveksen päätyyn, ja tamperelaisten maalivahti Jakub Malek joutui pitämään joukkuettaan pystyssä.

Kertaalleen kiekko livahti tshekkivahdin selän taakse. Sinne sen tempaisi Brayden Burke, kun avauserää oli pelaamatta 4,5 sekuntia. Lukon kanadalaishyökkääjän ensimmäinen liigamaali syntyi Ilveksen Oula Palven varusteiden kautta.

Kauden vahvasti aloittanut ja kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 1+5=6 nakuttanut Palve joutui ensmmäistä kertaa tällä kaudella katselemaan jäältä, kun vastustaja teki maalin.

– Lukko oli erinomainen ottelun alussa, oikein todella hyvä. Pelinopeus oli heillä kovaa luokkaa, me emme kerinneet lainkaan mukaan. Oma hyökkäys oli täysin kateissa puoli tuntia, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen näki.

Suomi johti käännöstä

Tarina oli kuitenkin lopulta samansuuntainen kuin Lukon edellisessä kotipelissä lauantaina HIFK:ta vastaan. Puolen peliä raumalaiset mylläsivät, mutta sitten Ilves sai hetkessä ohjat.

– Ruvettiin toisen erän lopussa saamaan pitkiä hyökkäyksiä. Ruvettiin kamppailemaan, Ilveksen hyökkääjä Matias Mäntykivi summasi.

– Alkuun oltiin unessa, mutta saatiin sitten käännettyä. Saatiin ylivoima ja siitä virtaa.

Tärkeä hahmo Ilveksen heräämisessä oli joukkueen kapteeni Eemeli Suomi, joka näytti kaukalossa yksin repivän ryhmäänsä liikkeelle.

Toinen erä huipentui Ilveksen pitkään myllytykseen, joka päättyi lopulta Lukon puolustajan Niclas Almarin 2+2-minuuttiseen.

Sen Ilves käytti hyvkseen. Päätöserä ehti vanheta vain 41 sekuntia, kun keltapaidat iskivät ylivoimalla. Joona Ikonen passasi, ja Petr Kodytek laukoi suoraan syötöstä kauden kolmannen maalinsa.

– Kaikki tietävät, että maalit antavat energiaa. Ilves haistoi veren, että heilläkin on mahdollisuuksia, Lämsä sanoi.

"Hoidettiin loppu hyvin"

Pari minuuttia myöhemmin kiekko lepäsi uudelleen Lukon maalissa Daniel Lebedeffin takana. Palve tienasi kauden kuudennen syöttöpisteensä, kun hän vapautti Jani Nymanin Lukon pakkien välistä maalintekoon.

Tamperelaisten johdossa peliä ei silti pelattu kahta minuuttiakaan, kun Gabriel Fontaine pääsi rystyltä lopettamaan raumalaisten vastahyökkäyksen tasoitusmaaliin.

Ilta oli kuitenkin lopulta Ilveksen. Pelin voittomaaliksi jääneen osuman laittoi sisään Mäntykivi, ja loppunumerot sinetöi tyhjiin illan toisella osumallaan Kodytek.

– Lähti hyvin kolmannessa erässä. Hoidettiin toi loppu hyvin, Mäntykivi sanoi.

Koska Lukko avaa liigakauden kahdeksalla kolmen pelin viikolla, sinikeltaisilla on edessään tällä viikolla vielä kaksi peliä.

Ne pelataan molemmat vieraskaukaloissa. Perjantaina Lukko kohtaa Kuopiossa KalPan ja lauantaina Oulussa Kärpät.

– Ei tässä päätä pensaaseen laiteta vaan lähdetään rummuttamaan pohjoisen kiertueelle, Lämsä totesi.