Pyörän käyntihäiriö oli pilata Roni Salinin unelman, mutta mies kaasutteli lopulta Suomen mestariksi Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimässä päätöskisassa

Roni Salin ajoi mestariksi Kokemäen maastoissa. Kuva: Simo Kuuslampi

Pyörän käyntihäiriö oli pilata Roni Salinin unelman ensimmäisestä cross countryn Suomen mestaruudestaan SM-kauden päätösviikonloppuna. Lopulta ongelmat kääntyivät voitoksi, ja Espoon Moottorikerhon kuljettaja nappasi tittelin Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimässä kauden neljännessä osakilpailussa.

Salin menetti lauantaina minuuttikaupalla aikaa huollossa, kun hänen pyöränsä ei ottanut käynnistyäkseen tankkaukseen jälkeen. Sähkövika kuitenkin löytyi ja saatiin korjattua. Salin ajoi lopulta maaliin kolmantena ja säilytti sarjajohtonsa sunnuntaihin, jolloin hän ajoi ylivoimaiseen voittoon. 

SM-hopeaa pokkasi Turun Moottorikerhon Jiri Leino, joka voitti niin kauden avauksen kuin Kokemäen lauantain. Leino hallitsi myös päätösosakilpailun alkupuolta, mutta tankkauksen jälkeen hänen voimansa ehtyivät täysin ja Leino ajoi maaliin neljäntenä.

SM-pronssi matkasi Jämsän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluomalle huolimatta siitä, että hän oli sunnuntaina niin ikään uupumisen takia kauden heikoimmalla tuloksellaan kuudes. Lauantaina Juupaluoma ajoi toiseksi.

Suomen Cup -luokissa alle 20-vuotiaiden U20-luokan mestaruuden vei Salon Moottorikerhon Niko Puotsaari. 

Marita Nyqvist ajoi naisten Suomen Cup -mestaruuteen voittaen Kokemäellä lauantaina ja sunnuntaina. Mäntsälän Moottorikerhon kuljettaja oli tällä kaudella erityisen vahvassa vedossa, sillä hän vei naisten Suomen Cupin myös endurossa ja motocrossissa. 

40-vuotiaiden veteraanien V40-luokan Suomen Cup -mestaruuden kuittasi Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari, joka ajoi Kokemäellä toiseksi ja voittoon. 

50-vuotiaiden veteraanien V50-luokan Suomen Cup -mestari on Jämsän Seudun Moottorikerhon Jouni Mäntynen.

Kokemäellä kilpailtiin myös kansallisissa luokissa sekä lauantaina että sunnuntaina. Niissä voitot matkasivat nuorissa Kangasalan Moottorikerhon Jerry Kätkytniemelle ja Hämeenlinnan Moottorikerhon Jesse Turuselle, 60-vuotiaiden veteraanien V60-luokassa Helsingin Moottorikerhon Ari Kannelalle ja Rauman Seudun Moottorikerhon Jukka Olavi Lankiselle, classicissa Lohjan Seudun Moottorikerhon Jouni Ahokkaalle ja Kangasalan Moottorikerhon Timo Koivulalle, kuntoluokassa (vain lauantai) Hämeenlinnan Moottorikerhon Sami Ruotsalaiselle, C-luokassa Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatielle ja Hämeenlinnan Moottorikerhon Atte-Juhani Ahlstenille sekä B-luokassa Orimattilan Moottorikerhon Henri Almarkille ja Asikkalan Moottorikerhon Atte Salolle.