Pyynpään rehtori sai positiivistakin palautetta

Pyynpään rehtori Jarmo Rintala myöntää, että Lukon koulukiertueen torppaamisesta syntynyt kohu yllätti. Hänen opinahjonsa oli ainut, joka piti ovensa suljettuina Lukon liigapelaajilta.

Asia nousi perjantaina valtakunnalliseksi uutiseksi, ja Rintalan kommentteja kaipasivat iltapäivälehdetkin.

- Tarkoitus oli kohteliaasti kieltäytyä, ja nyt se on tässä, Rintala ihmettelee.

Hän lähetti koulunsa vanhemmille pitkän selvityksen, miksi ei halunnut koulukiertuetta Pyynpäähän. Päätöksen perusteena oli kouluvuoden tiivis ohjelma, jonka rehtori oli suunnitellut jo ennen Lukon yhteydenottoa.

Viestinsä lopussa Rintala otti rajusti kantaa jääkiekon lieveilmiöihin. Hänen mielestään sinänsä hieno laji on pilattu kentällä tapahtuvalla väkivallalla ja muulla kyseenalaisella toiminnalla.


– On surullista nähdä ihmisiä saatikka sitten alakouluikäisiä hurraamassa sille, että joku hakkaa toista lajissa, johon lyömisen ei pitäisi mitenkään kuulua, tai osoittamassa innostusta ja osallistumista rumaan kielenkäyttöön ja hävyttömyyksien huuteluun, hän kirjoitti.

Hän sanoo halunneensa herättää arvokeskustelua, ja sellainen räjähtikin valloilleen.

– Jääkiekkoa vastaan minulla ei ole mitään. Perjantain aikana haluamani arvokeskustelu on herännytkin, ja olen useilta kodeilta saanut kiitosta. Jos saan vanhemmilta toistuvaa positiivista palautetta, en koe toimineeni kovin väärin, Rintala kommentoi.

Lue lisää aiheesta lauantain Länsi-Suomesta.