Raannan koti- ja vierastilastojen eroa ihmetellään NHL:ssä

Raumalaismaalivahti Antti Raannan hyvä kotivire sai jatkoa, kun Chicago Blackhawks kaatoi tiistaina ja keskiviikon välisenä yönä kotijäällään Arizona Coyotesin lukemin 6-1. Raannalle kirjattiin ottelussa 35 torjuntaa.

Raanta on torjunut NHL-urallaan yhteensä 36 ottelua, joista on voittanut 20. Peräti 14 voitoista on tullut Chicagon kotiareenalla United Centerissä. Kotiluolassa Raanta on hävinnyt vain kahdesti. Vieraskaukaloissa tahti on sijaan ollut toinen: kuusi voittoa ja kymmenen tappiota. 

- Yleensä pelaan kotona hyvin 60 minuuttia. En tiedä, mitä vieraspeleissä tapahtuu. Siellä tulee aina maaleja, jotka olisi pitänyt ottaa kiinni. En ole miettinyt sitä paljoa, mutta ehkä minun pitäisi tutkia tarkemmin nauhoja, Raanta totesi CSN Chicagolle.

Tällä kaudella Raanta on torjunut 11 ottelussa 7 voittoa, kaikki kotona. Kotikaukalossa Raannan torjuntaprosentti on 95,9, vieraissa taas 87,3.

- Ne ovat henkisiä asioita. Reissussa sitä miettii liikaa, Raanta sanoi Arizona-pelin jälkeen CSN Chicagolle..

- Kun tulee tänne, pelaa hyviä pelejä, on terävä koko ajan. On hienoa, kun on sellainen olo koko ajan täällä pelatessa.

Antti Raanta on viime aikoina saanut selitellä, miksi hänen koti- ja vierastilastoillaan on eroa kuin yöllä ja päivällä.​
Antti Raanta on viime aikoina saanut selitellä, miksi hänen koti- ja vierastilastoillaan on eroa kuin yöllä ja päivällä.​

Raannan mukaan vieraissa halleissa ja kaupungeissa keskittyminen karkaa välillä epäolennaisuuksiin.

- Joskus tunnen oloni mukavammaksi kotona. Kun menee uusiin paikkoihin, niin tarkastelee kaikkea mitä tapahtuu ympärillä siellä ja täällä, Raanta kuvaili.

Myös Chicagon päävalmentaja Joel Quenneville on huomannut kakkosmaalivahtinsa tasonheittelyn koti- ja vieraspelien välillä. Quenneville on kuitenkin ollut enimmäkseen tyytyväinen Raantaan.

- On vaikeaa sanoa, mutta ihmettelen miksi vaihtelu on niin suurta. Kun katsoo hänen tämän vuoden esityksiään, niin hän on ollut hyvä. Vain yksi peli (2-5-tappio Edmontonissa) on ollut huonompi, Quennevielle totesi.

Raannan torjuntaprosentti (93,8) ja päästettyjen maalien keskiarvo (1,88) ovatkin hyvällä tasolla tällä kaudella.

- Toivon mukaan alan saada voittoja myös vieraskaukaloissa, sillä muuten on edessä pitkä kausi, jos vain häviän vieraspeleissä, Raanta heitti.